Skip to main content

Desserta Hellas: Απέκτησε την Δωρική από την Μινέρβα

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ν" το deal επί της ουσίας αφορά στις παραγωγικές εγκαταστάσεις που κατέχει η Δωρική

Στην απόκτηση της εταιρείας Δωρικής, που αποτελούσε τον αποσχιθέντα  βραχίονα τυροκομικών της Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων προχώρησε η Desserta Hellas, θυγατρική της Berglandmilch.

Όπως γνωστοποιήθηκε πριν λίγο η σχετική συμφωνία έχει υπογραφεί και σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν” το deal επί της ουσίας αφορά στις παραγωγικές εγκαταστάσεις που κατέχει η Δωρική, η οποία να επισημανθεί ότι δημιουργήθηκε φέτος με στόχο να μπορέσει να αποσχιθεί ο κλάδος τυροκομικών από τον όμιλο της Μινέρβα.

Πλέον στον έλεγχο της Desserta περνάει η τυροκομική μονάδα στο Επισκοπικό Ιωαννίνων, η οποία  εντάχθηκε στο δυναμικό της Μινέρβα το 2008 και περιλαμβάνει γραμμές παραγωγής τυροκομικών προϊόντων και γραμμή αποθήκευσης βιολογικού γάλακτος και παραγωγής βιολογικών τυριών. Επίσης στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ο σταθμός συγκέντρωσης γάλακτος στην Ανδραβίδα που  λειτουργεί από το 2009 ως βασικός κρίκος στην τροφοδοτική αλυσίδα που εξυπηρετεί το εργοστάσιο των Ιωαννίνων. Διαθέτει γραμμή συγκέντρωσης και μεταφόρτωσης γάλακτος, με ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για τα βιολογικά και τα συμβατικά προϊόντα.

Σε ό,τι αφορά στο brand Χωριό παραμένει στην κατοχή της Μινέρβα, ενώ η παραγωγή των κωδικών θα γίνεται πλέον από την Desserta.

Σημειώνεται ότι η Desserta Hellas με έδρα την Αθήνα αποτελεί τη θυγατρική της Berglandmilch για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και των υπόλοιπων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δραστηριοποιείται με το σήμα alpiland και σε επίπεδο μεγεθών  το 2023 εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 28,9 εκατ. ευρώ, προ φόρων κέρδη 764 χιλ ευρώ και καθαρή κερδοφορία 595 χιλ ευρώ,  σε σύνολο υποχρεώσεων 2,6 εκατ.ευρώ.

«Νέο κεφάλαιο για την εταιρεία»

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Desserta Hellas, Αθανάσιος Πλατανιάς: «Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία μας με τον καλύτερο τρόπο. Ένα κεφάλαιο δυναμικής εξωστρέφειας σε επίπεδο παραγωγής και διείσδυσης σε νέες αγορές εκτός Ελλάδος. Είμαστε περήφανοι και μαζί με τον στρατηγικό μας εταίρο, Berglandmilch e-Gen, θα εργαστούμε σκληρά, ώστε να δικαιωθεί η πολιτική ανάπτυξης που έχουμε σχεδιάσει».

Στην τεχνογνωσία, αλλά και στην εμπειρία στον κλάδο των τυροκομικών και των διεθνών αγορών αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Berglandmilch και μετόχου εταιρείας στη Desserta Hellas, Josef Braunshofer: «Στην Berglandmilch   είχαμε μία ευρεία γκάμα τυροκομικών, αλλά όχι φέτα. Σήμερα, έκλεισε αυτή η εκκρεμότητα. Πετύχαμε να προσθέσουμε ένα εργοστάσιο που παράγει εξαιρετικής ποιότητας φέτα. Είμαστε εδώ μαζί με το στρατηγικό μας εταίρο Desserta Hellas προσφέροντας το ισχυρό δίκτυο πωλήσεων μας  σε όλη την Ευρώπη και τις καλές πρακτικές που θα βοηθήσουν το μετασχηματισμό του εργοστασίου, αλλά και τους παραγωγούς γάλακτος. Είμαστε παραγωγοί, όπως εσείς. Πιστεύουμε, επενδύουμε, στηρίζουμε τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επιλογές μας».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μινέρβα Α.Ε., Κατερίνα Βλάχου, αναφέρει: «Ευχαριστούμε τους συναδέλφους στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων για την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο που ξεκινάει και είμαστε σίγουροι ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι ανάπτυξης μέσω του δικτύου και της εμπειρίας της Desserta Hellas και της Bergalndmilch στον κλάδο των τυροκομικών».