Skip to main content

Cenergy Holdings: «Κλείδωσε» η επένδυση σε μονάδα κατασκευής καλωδίων στη Βαλτιμόρη

Αγορά παραθαλάσσιου οικόπεδου έκτασης περίπου 153.800 τ.μ,. - Οι δύο φάσεις του project

Tο πρώτο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης της Cenergy Holdings στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ ολοκληρώθηκε, με τη θυγατρική της, Hellenic Cables Americas, να αγοράζει παραθαλάσσιο οικόπεδο στην τοποθεσία Wagners Point, έκτασης περίπου 153.800 τ.μ,.

Όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της  εταιρείας έλαβε την τελική απόφαση  για την επένδυση σε μονάδα κατασκευής καλωδίων στη Βαλτιμόρη της πολιτείας του Μέριλαντ.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου χερσαίων καλωδίων για την ικανοποίηση της αυξανόμενης ανάγκης των ΗΠΑ για αναβαθμίσεις του δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με κόστος περίπου 200 εκατ. δολ., συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του ακινήτου. Ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί, η αδειοδότηση προχωρά κανονικά και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει περαιτέρω επέκταση για την παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων, που θα εξαρτάται όμως από τις τελικές συμφωνίες απορρόφησης των παραγόμενων καλωδίων από τους κατασκευαστές των έργων και τις σχετικές τελικές επενδυτικές αποφάσεις.

Διακοπή συζητήσεων

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι, μετά την απόφαση της Ørsted να αναθεωρήσει το έργο της στα παράλια του Ατλαντικού (αιολικό πάρκο SkipjackWind), οι συζητήσεις σχετικά με πιθανή συνεργασία μεταξύ της Cenergy Holdings και της Ørsted διακόπηκαν. Θα επανεξεταστούν, εφόσον προχωρήσει αυτή η προσπάθεια αναθεώρησης.