Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα νέα χαμηλά του ΔΑΑ, η αντίδραση του ΑΒΑΞ και η αδιαφορία (;) για το report της Παπουτσάνη

Nikos Libertas / SOOC

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Κρατά τα 7 δισ. ευρώ: Τη χειρότερη παρουσία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είχε χθες η μετοχή της Εθνικής, η οποία απώλεσε 3,1%, στις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες από τα τέλη Μαΐου. Παρ’ όλα αυτά, η εισηγμένη εξακολουθεί να εμφανίζει κέρδη τουλάχιστον 22% μέσα στο 2024, διατηρούμενη άνω των 7 δισ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Νέα χαμηλά: Σε νέο χαμηλό έχει προσγειωθεί η μετοχή του «Ελ. Βενιζέλος», η οποία πλέον βρίσκεται στα 7,7 ευρώ, απέχοντας σχεδόν 20% από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 9,5 ευρώ (7/2). Από την έναρξη της διαπραγμάτευσης, δε, η αναδίπλωση του ΔΑΑ αγγίζει το 6%, με αποτέλεσμα η αποτίμηση να έχει υποχωρήσει στα 2,3 δισ. ευρώ.

Ράλι: Από την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου 1,5 μήνα (+4,3%) προέρχεται η μετοχή του ΑΒΑΞ, η οποία δείχνει να βγάζει αντίδραση και να ανακάμπτει άνω του 1,4 ευρώ, ξεκολλώντας από τα χαμηλά του 2024. Σίγουρα, το νέο έργο στο Ιράκ συνδράμει στη βελτίωση του κλίματος, δεδομένου ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα η μετοχή είχε πιεστεί αρκετά.

Υψηλός στόχος: Περιθώριο ανόδου 46% βλέπει για τη μετοχή της Παπουτσάνης η Euroxx Χρηματιστηριακή, η οποία δίνει νέα τιμή – στόχο στα 3,6 ευρώ. Παρά το αισιόδοξο report, πάντως, οι επενδυτές δεν έδειξαν να συγκινούνται ιδιαίτερα, αφήνοντας τη μετοχή αμετάβλητη στα 2,5 ευρώ με τζίρο μόλις 8.311 ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)