Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ράλι για τον ΑΒΑΞ – Η καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου 1,5 μήνα

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακάμπτει άνω του 1,40 ευρώ η μετοχή

Προς την καλύτερη συνεδρίαση από τις 15 Μαΐου οδεύει η μετοχή του ΑΒΑΞ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη νέα σύμβαση έργου στο Ιράκ να δίνει ώθηση στην κατασκευαστική εταιρεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται δυναμικά κατά τουλάχιστον 4%, πετυχαίνοντας τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη του τελευταίου 1,5 μήνα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μετοχή να ανακάμπτει άνω του 1,4 ευρώ, για πρώτη φορά από τις 21 Ιουνίου, «ξεκολλώντας» πειστικά από τα πρόσφατα χαμηλά έτους του 1,3 ευρώ.

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί σχεδόν 156.000 τεμάχια, αξίας 217.000 ευρώ.

Ιωάννου: Οι δύο όψεις του νομίσματος, το ανεκτέλεστο των 3,3 δισ. και οι υπόλοιπες μπίζνες

Το σημερινό άλμα, όπως προαναφέρθηκε, αποδίδεται στην ανάληψη έργου 82 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ, το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας 282 MW.

Πρόκειται για το 3ο έργο, το οποίο πραγματοποιεί η ελληνική εταιρεία στην ασιατική χώρα, ενώ μην ξεχνάμε και το εν εξελίξει μεγάλο ενεργειακό project στη Ρουμανία.

Κι όλα αυτά, ενόσω ο Όμιλος διαθέτει ένα ανεκτέλεστο έργων της τάξης των 3,3 δισ. ευρώ, με σημαντικότερο όλων τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα.

Χρηματιστήριο: Άνοδος ή πτώση; Τι μας δείχνει η προϊστορία του Ιουλίου

Από χρηματιστηριακής πλευράς, η άνοδος της μετοχής έρχεται να βάλει ένα «φρένο» στη φετινή υποαπόδοση, η οποία μέχρι και χθες ανερχόταν στο -27% (μεταβολή από τις αρχές του 2024), με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της κατασκευαστικής να έχει περιοριστεί στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι μέσα στο 2023 είχε προηγηθεί ένα ξέφρενο ράλι άνω του 140%, το οποίο είχε πρόσκαιρα οδηγήσει τη μετοχή έως το 1,8 ευρώ, δηλαδή έως το υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το προηγούμενο έτος, ο ΑΒΑΞ πέτυχε λειτουργική κερδοφορία 60,8 εκατ. ευρώ έναντι 58,2 εκατ. ευρώ το 2022, με τα καθαρά κέρδη να φθάνουν στα 10 εκατ. ευρώ.

Ψάλτης: Ο καταλύτης για το χρηματιστηριακό άλμα (;) και τα «όπλα» για την επόμενη ημέρα

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)