Skip to main content

Ενίσχυση εξωστρέφειας επιχειρήσεων μέσω δράσεων προβολής και δικτύωσης – Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Δράση «Ενίσχυση εξωστρέφειας επιχειρήσεων μέσω δράσεων προβολής και δικτύωσης» ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια τα οποία θα επηρεάσουν σε κάποιο βαθμό τη δυνατότητα των επιχειρήσεων που θα ωφεληθούν από τους πόρους του προγράμματος να παράγουν σημαντικά αποτελέσματα σε όρους βιωσιμότητας και απασχόλησης μακροχρόνια.

Το αντικείμενό της δράσης έγκειται στην προώθηση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα, στην ΕΕ καθώς και σε τρίτες χώρες.

Ως επιλέξιμη γεωγραφική περιοχή της Δράσης ορίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο προϋπολογισμός της παρούσας Δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.000.000€.

Δικαιούχοι Δράσης

Στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης δικαιούχοι των ενισχύσεων δύναται να είναι υφιστάμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης πληρούν κάποιους, μεταξύ άλλων, τους παρακάτω όρους:

  • Έχουν τουλάχιστον δύο (2) πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις.
  • Δραστηριοποιούνται ουσιωδώς σε έναν (1) επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας που συμπεριλαμβάνεται στο Παράρτημα II EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ).
  • Διαθέτουν τον/τους επιλέξιμους ΚΑΔ επένδυσης του Παραρτήματος II- EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ).
  • Παράγουν/μεταποιούν ήδη τα προς έκθεση προϊόντα.
  • Διαθέτουν επιλέξιμους ΚΑΔ οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα/υπηρεσίες που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εκθέσεις.
  • Να δραστηριοποιούνται ως προς το προϊόν που θα προβληθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επιλέξιμοι Τομείς Δραστηριότητας

Η Δράση αφορά τη χρηματοδοτική ενίσχυση των ΜμΕ κάθε δραστηριότητας, εφόσον εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής και σύμφωνα με τους περιορισμούς του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής («Γενικός Απαλλακτικός Κανονισμός»),όπως ισχύει.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. Σε αντίθετη περίπτωση η δαπάνη κρίνεται μη επιλέξιμη και ως εκ τούτου αφαιρείται από τον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό του επενδυτικού σχεδίου.

  • Συμμετοχή σε Επαγγελματικές εκθέσεις ως εκθέτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

1. Βασικά Κόστη Εγκατάστασης Περιπτέρου

2. Σχεδιασμός Περιπτέρου

3. Εξοπλισμός Περιπτέρου

4. Υπηρεσίες Μεταφοράς και Ασφάλισης εμπορευμάτων

5. Δαπάνες Μετακίνησης, Διαμονής, Διατροφής

6. Υπηρεσίες Επικοινωνίας στο Περίπτερο

  • Δαπάνες παροχής υπηρεσιών παρακολούθησης και διαχείρισης επενδύσεων

Προϋπολογισμός Έργων

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου δύναται να ανέλθει έως και 90.000€, για συμμετοχή σε τουλάχιστον δύο (2) επαγγελματικές εκθέσεις ως εκθέτης, με μέγιστο επιχορηγούμενο Προϋπολογισμό για κάθε συμμετοχή σε έκθεση 45.000€.

Ποσοστό Ενίσχυσης – Χρηματοδοτικό Σχήμα

Κυριακή Παπαδά, Senior Consultant, https://www.bssplus.gr/