Skip to main content

Αλλαγή φρουράς στην κορυφή του Ομίλου ΟΤΕ

naftemporiki.gr

Νέος τιμονιέρης από τη Δευτέρα

«Πάντα δρούσαμε έχοντας ανταγωνιστές, τους σεβόμαστε και δεν τους φοβόμαστε» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, απαντώντας σε ερώτημα μετόχου σχετικό με την είσοδο της ΔΕΗ στις Τηλεπικοινωνίες.

Για τον κ. Τσαμάζ η χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του ΟΤΕ ήταν η τελευταία καθώς από τη Δευτέρα τη θέση του ως επικεφαλής του Ομίλου αναλαμβάνει ο Κώστας Νεμπής, ωστόσο, κλήθηκε απαντήσει στις ερωτήσεις των μετόχων με πιο ενδιαφέρουσα αυτή για την ΔΕΗ.

Προηγήθηκε προχθές η γενική συνέλευση της ΔΕΗ με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Γιώργο Στάση, να κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «σαφή δέσμευση της ΔΕΗ να φέρει τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας σε μια νέα εποχή».

Πάντως, ο ΟΤΕ έχει ένα επιπλέον «όπλο» στη μάχη του ανταγωνισμού με την ΔΕΗ. Τη συμφωνία για τις εκπτώσεις όγκου στη χονδρική για την υπηρεσία του FTTH (δίκτυο οπτικών ινών μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις) που θα υπογράψει με τις Vodafone και Nova.

Η συμφωνία έχει τεθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απάντηση, που όπως εκτιμάται θα είναι θετική, να αναμένεται εντός Ιουλίου.

ΟΤΕ: Τέλος εποχής για τον Μιχάλη Τσαμάζ – Νέος επικεφαλής ο Κώστας Νεμπής

Ο κ. Τσαμάζ κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία για τις εκπτώσεις όγκου σημείωσε πως στόχος του ΟΤΕ είναι να αυξηθεί η χρήση του δικτύου FTTH, ενώ γενικότερα σημείωσε ότι θα βοηθήσει στη μείωση των τιμών. Όπως είπε το δίκτυο FTTH του ΟΤΕ έχει φτάσει σε περίπου 1,5 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις όμως η διείσδυση της χρήσης του είναι περίπου στο 30%.

Από την Δευτέρα επικεφαλής του ΟΤΕ θα είναι ο Κώστας Νεμπής. Διαθέτει 20 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση οργανισμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Για να αναλάβει τα ηνία του ΟΤΕ παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Διεύθυνσης της Hrvatski Telekom, εισηγμένης θυγατρικής του Ομίλου Telekom (Deutsche Telekom) στην Κροατία, θέση που ανέλαβε από τον Απρίλιο του 2019. Πριν την Hrvatski Telekom, κατείχε τη θέση του Chief Commercial Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, ενώ έχει διατελέσει Marketing Director στην Cosmote.

«Η Εταιρεία που παραδίδω είναι σε εξαιρετική λειτουργική και οικονομική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι ο Κώστας Νεμπής θα οδηγήσει τον ΟΤΕ ακόμα πιο ψηλά. Γνωρίζω ότι αφήνω την εταιρεία σε καλά χέρια» σημείωσε ολοκληρώνοντας χθες την ομιλία του ο κ. Τσαμάζ.