Skip to main content

Οντονί: Από το gaming στον τουρισμό κι από τα «ελληνικά KFC» στον περιττό βραχνά της Προοδευτικής

Επί προσωπικού: Ο ιδρυτής της Centric έχει διεισδύσει στον τουρισμό και στα ακίνητα, χάρη στην υψηλή ρευστότητα

Με ένα όφελος άνω του 100% κατάφερε τελικά να «απεγκλωβιστεί» από την Προοδευτική ΑΤΕ ο πολυσχιδής επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της Centric, Ροδόλφος Οντονί, o οποίος μέχρι πρότινος κατείχε ποσοστό 3% στην πάλαι ποτέ ισχυρή κατασκευαστική και τεχνική εταιρεία.

Η πώληση έγινε στην τιμή του 0,25 ευρώ/μετοχή, ενόσω το κόστος κτήσης δεν ξεπερνούσε το 0,10 – 0,12 ευρώ, γεγονός το οποίο οδήγησε στη δημιουργία ένας σημαντικού πoσοστιαίου κέρδους.

Εάν και, σε απόλυτους αριθμούς, το τελικό ποσό δεν αποδεικνύεται ιδιαίτερα μεγάλο και δεν επηρεάζει άμεσα τα ταμεία της Centric, η παραπάνω εξέλιξη είναι σίγουρο ότι αφαιρεί έναν περιττό… βραχνά από το χαρτοφυλάκιο του 52χρονου επιχειρηματία, ο οποίος πλέον μπορεί να εστιάσει απερίσκεπτα στις υπόλοιπες δραστηριότητες της εισηγμένης.

Η διείσδυση στον τουρισμό

Ως ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας (κατέχει το 31%), η οποία σήμερα αποτιμάται σχεδόν στα 35 εκατ. ευρώ από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Οντονί συνεχίζει το δυναμικό «μπάσιμο» στον κλάδο του τουρισμού και των ακινήτων, αξιοποιώντας το γεμάτο ταμείο ( διαθέσιμα 6,7 εκατ. ευρώ) και τον χαμηλό καθαρό δανεισμό (854.959 ευρώ).

Το αποτέλεσμα είναι η Centric να συνιστά μια εταιρεία συμμετοχών με κεντρικούς τομείς δραστηριότητας:

  • α) την εν πλω ψυχαγωγία, η οποία αφορά τυχερά παιχνίδια σε κρουαζιερόπλοια,
  • β) τα τουριστικά ακίνητα (ξενοδοχεία) σε Μύκονο, Αράχοβα και Μεσσηνία,
  • γ) τα εμπορικά ακίνητα μέσω της Bright Sky Properties, καθώς και
  • δ) την ενοικίαση τουριστικών σκαφών μέσω της Windsail.

Πέραν τούτου, ο Ροδόλφος Οντονί, ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, έχει μειοψηφική συμμετοχή και στη CD Media (16,5%), η οποία μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα εξαγόρασε το 30% της επίσης εισηγμένης InterTech. Πέρυσι, δε, ο επιχειρηματίας αποφάσισε να βάλει λουκέτο στη ζημιογόνα Chicken Stories, η οποία κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως τα «ελληνικά KFC», χωρίς ουδέποτε να επιβεβαιώσει αυτόν τον τίτλο.

Media και τυχερά παιχνίδια

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος Οντονί είναι, επίσης, ιδιοκτήτης του μιντιακού ομίλου Liquid, αλλά και της στοιχηματικής Novibet -No.2 εταιρείας του κλάδου στην Ελλάδα.

Άλλωστε, πρόκειται για έναν χώρο, τον οποίο ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, δεδομένου ότι ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός αρκετών ιστοσελίδων στοιχηματισμού και online καζίνου, τις οποίες έχει πλέον πουλήσει στην Entain (πρώην GVC Holdings) -εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)