Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η D-Day στην Πειραιώς, το ράλι 165% στη μικρή κατασκευαστική και η πώληση του 3,3% στη Revoil

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Μέρισμα: Σήμερα είναι η D-DAY για τους μετόχους της Πειραιώς, οι οποίοι καλούνται να εγκρίνουν το πρώτο μέρισμα έπειτα από 16 χρόνια, στο πλαίσιο της ετήσιας Γ.Σ. Η διανομή αφορά 79 εκατ., με την αποκοπή να λαμβάνει χώρα στις 10/7. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η μετοχή της τράπεζας δίνει τη δική της «μάχη», προκειμένου να ανακάμψει από τα χαμηλά 6μηνου (3,3 ευρώ).

Ίδιες μετοχές: Το όριο του 6% ξεπερνά το ποσοστό των ίδιων μετοχών στη ΔΕΗ. Η διοίκηση, από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου, προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον 352.905 μετοχών, με τη μέση σταθμισμένη τιμή κτήσης να κυμαίνεται από 10,9 έως 11,2 ευρώ. Κατόπιν τούτου, η εισηγμένη κατέχει ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 6,04% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ράλι +165%: Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 24 ετών (4,5 ευρώ) βρίσκεται η μετοχή της ΕΚΤΕΡ, η οποία τρέχει ένα ράλι +165% μέσα στο 12μηνο, με αποτέλεσμα να αποτιμάται άνω των 50 εκατ. ευρώ. Η νέα σύμβαση για το έργο στο «Λαϊκό» έρχεται να αυξήσει το ανεκτέλεστο στα 133 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που σήμερα, στην ετήσια Γ.Σ., οι μέτοχοι αφενός θα ενημερωθούν για το ύψος του μερίσματος, αφετέρου θα κληθούν να εγκρίνουν το σχέδιο για stock split.

Πακέτο 3,3%: Μέσω δύο πακέτων, αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, άλλαξε χέρια το 3,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Revoil. H συναλλαγή έγινε στην τιμή του 1,7 ευρώ, δηλαδή με premium σχεδόν 6%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράψει ράλι 8,4% στη χθεσινή συνεδρίαση, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου (1,74 ευρώ).

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)