Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ράλι 5% για την ΕΚΤΕΡ – Γιατί εκτοξεύεται η μετοχή

Στα 50 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της κατασκευαστικής

Τη μεγαλύτερη άνοδο σ’ όλο το ταμπλό καταγράφει σήμερα (27/6) η μετοχή της ΕΚΤΕΡ, η οποία ξεπερνά εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 50 εκατ. ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, ο τίτλος της κατασκευαστικής αναρριχάται κατά τουλάχιστον 5%, με αποτέλεσμα να υπερβαίνει τα 4,48 ευρώ, προσεγγίζοντας το υψηλό 24ετίας των 4,5 ευρώ (κλείσιμο 10/6).

Η αλματώδης αύξηση της μετοχής συνδυάζεται με «ζωηρό» επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 35.900 τεμάχια, συνολικής αξίας 157.000 ευρώ. Αυτό το ποσό ήδη αντιστοιχεί στο 100% του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024.

Ράλι 152% στο 12μηνο

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της ΕΚΤΕΡ σημειώνει άνοδο της τάξης του 6%, εκτοξεύοντας τη σωρευτική μεταβολή του 12μηνου στο άκρως εντυπωσιακό +152%. Κάπως έτσι, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας υπερβαίνει το όριο των 50 εκατ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, η τιμή της μετοχής εξακολουθεί να θεωρείται ελκυστική, δεδομένου ότι ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E ανέρχεται μόλις στο 5,4x, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Bloomberg.

Χρηματιστήριο – Κατασκευές: Οι 5+2 εισηγμένες με αποδόσεις έως +25% μέσα στο 2024

Stock split και μέρισμα

Στο μεταξύ, αύριο (28/6) είναι προγραμματισμένη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, με κεντρικό θέμα συζήτησης την έγκριση του δρομολογημένου stock split (διάσπαση μετοχών) με αναλογία μία παλαιά προς δύο νέες.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η ενίσχυση της εμπορευσιμότητας και της ελκυστικότητας της μετοχής, δεδομένου η τιμή θα μειωθεί ακριβώς στο μισό, χωρίς να αλλάξει το μέγεθος του μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα, αύριο αναμένεται να καταστεί γνωστό και το ύψος του φετινού μερίσματος, το οποίο μέχρι στιγμής παραμένει ως επτασφράγιστο μυστικό.

Στο 12μηνο του 2023, η καθαρή κερδοφορία είχε διαμορφωθεί σε 9 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ το 2022, με τα EBITDA να απογειώνονται στα 12 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ προηγουμένως και τον τζίρο να αυξάνεται στα 79 εκατ. ευρώ από 23 εκατ. ευρώ.

Το ανεκτέλεστο έργων, δε, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 133 εκατ. ευρώ, καθώς σήμερα η διοίκηση ανακοίνωσε την υπογραφή νέας σύμβασης, η οποία αφορά το νοσοκομείο «Λαϊκό».

Τσαμάζ: Τα 14 χρόνια που άλλαξαν τον ΟΤΕ – Οι στιγμές ορόσημο και η επόμενη επαγγελματική στέγη

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)