Skip to main content

Α. Φούκης (Terracom): Για τρίτη χρονιά εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα της 4ης εργασίας το καλοκαίρι

Η Terracom είναι από τις παλαιότερες εταιρείες πληροφορικής στα Ιωάννινα, από το 1999 και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών

Συνέντευξη στην εκπομπή «In Business» του Naftemporiki Tv με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο παραχώρησε ο Αναστάσης Φούκης, υπεύθυνος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Terracom, ο οποίος μίλησε για την τετραήμερη εργασία τους καλοκαιρινούς μήνες που εφαρμόζει η εταιρεία για τρίτη συνεχομένη χρονιά χωρίς μείωση μισθού.

«Για 3η συνεχόμενη χρονιά εφαρμόζουμε στην Terracom το πιλοτικό πρόγραμμα της 4ήμερης εργασίας για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία. Και αυτό διότι βλέπουμε ευτυχισμένους εργαζόμενους, αύξηση παραγωγικότητας και το Σαββατοκύριακο μεγαλώνει… Ευελπιστούμε σε 1,5-2 χρόνια αυτό να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε και καθολικά… Με το κατάλληλο μοντέλο προσαρμογής και αξιολόγησης του business model της κάθε εταιρείας αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί».

Παράλληλα, ο κ. Φούκης αναφέρει ότι «είναι κάτι που στα αυτιά μας ακούγεται ξένο, κάτι που μπορεί να ην πραγματοποιηθεί αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι αυτό συμβαίνει, πάει καλά. Κάνουμε και κάποιες αξιολογήσεις και ερωτηματολόγια μετά το πέρας της 4ήμερης εργασίας και έχουμε δει ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι είναι και περισσότερο παραγωγικοί, δεν μειώνεται η κερδοφορία που είναι και αυτό κάτι σημαντικό και βλέπουμε ευτυχισμένους εργαζόμενους».

Η εταιρεία

Μιλώντας για την εταιρεία ο κ. Φούκης είπε ότι η Terracom είναι από τις παλαιότερες εταιρείες πληροφορικής στα Ιωάννινα, από το 1999 και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών. «Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην ασφάλεια και στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, με 2 πολύ γνωστά προϊόντα σε όλο το κόσμο με ένα μεγάλο πελατολόγιο ανά τον κόσμο. Έχουμε 60 εργαζομένους και ο ηλικιακός μέσος όρος είναι 29 με 30 ετών».

«Μπροστά μας έρχονται νέες γενιές που θέλουν να εργάζονται με διαφορετικό τρόπο εργασίας, θα ακολουθήσει και η τεχνητή νοημοσύνη που θα αλλάξει πάρα πολύ τον ορίζοντα οπότε είναι ευκαιρία να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα που θα μας ανεβάσουν ένα επίπεδο παραπάνω», πρόσθεσε.