Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Οι χαμηλές πτήσεις του ΔΑΑ, το comeback του ΟΠΑΠ και το διπλό «ταμείο» της Intracom

(EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Χαμηλό 2μήνου: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου έχει διολισθήσει η μετοχή της Εθνικής, η οποία δείχνει να επηρεάζεται από την ευρύτερη διόρθωση του κλάδου. Έτσι, η εισηγμένη βρίσκεται πλέον στα 7,6 ευρώ, απέχοντας 11,8% από τα υψηλά έτους και χάνοντας 10,1% στο τελευταίο 30ήμερο. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου, με τον δείκτη P/E να μην ξεπερνά το 6x.

Πτώση -18%: Κάτω της τιμής εισαγωγής των 8,2 ευρώ έχει οπισθοχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η μετοχή του ΔΑΑ, η οποία μετρά απώλειες άνω του 4% από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να έχει περισταλεί στα 2,3 δισ. ευρώ, με την απόσταση από τα υψηλά έτους να ξεπερνά το 18%.

Αντίδραση: Ηχηρή αποδείχθηκε η απάντηση των αγοραστών στο σερί των επτά καθοδικών συνεδριάσεων για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία χθες επέστρεψε στις παρυφές των 15 ευρώ, πετυχαίνοντας τη 2η καλύτερη ημέρα του Ιουνίου. Η νέα σύμβαση στην Κύπρο εξηγεί ένα μέρος της ανοδικής αντίδρασης, ενόσω η εισηγμένη προσπαθεί να ανακόψει το παρατεταμένο «ντεφορμάρισμα» από τα υψηλά έτους του Μαρτίου (17,3 ευρώ)

Επιστροφή: Μετά την αποκοπή του μερίσματος για το 2024 (0,05 ευρώ), η διοίκηση της Intracom προχωρά την προσεχή Τρίτη (2/7) και στη δρομολογημένη επιστροφή κεφαλαίου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ ή 0,07 ευρώ/μετοχή. Η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου. Έτσι, η συνολική επιβράβευση των μετόχων θα φθάσει στα 0,12 ευρώ για το τρέχον έτος.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)