Skip to main content

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Λειτουργική κερδοφορία 700 εκατ. ευρώ «βλέπει» για το 2028 ο Γ. Περιστέρης

Στόχος είναι η διεκδίκηση έργων, εκτός από την Ελλάδα και σε Ανατολική Ευρώπη όχι μόνο σε υποδομές αλλά και σε υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων και υδάτων

Λειτουργική κερδοφορία 700 εκατ. ευρώ «βλέπει» για το 2028 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, έπειτα από τη συμφωνία πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής και την ανάληψη σημαντικών παραχωρήσεων (Εγνατία Οδός, Αττικής Οδός και Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης).

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων που ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πώληση του 36,6% της Ενεργειακής φέρνει στη ΓΕΚ Τέρνα επιπλέον ρευστότητα 900 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, η εκτίμηση του Ομίλου είναι πως με την ολοκλήρωση της συμφωνίας τα διαθέσιμα προς επένδυση κεφάλαια θα κινούνται στην περιοχή των 3 δις. υπολογίζοντας τα υπάρχοντα ταμειακά διαθέσιμα της μητρικής, τα αναμενόμενα μερίσματα από το σύνολο των έργων που βρίσκονται ή θα μπουν σε λειτουργία τα αμέσως επόμενα χρόνια (περί τα 10 δις.) και τα ήδη εξασφαλισμένα περιθώρια επιπλέον μόχλευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη ο Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα θα μετεξελιχθεί σε έναν πλήρως καθετοποιημένο όμιλο, με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο υποδομών και παραχωρήσεων όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στόχος είναι η διεκδίκηση έργων, εκτός από την Ελλάδα και σε Ανατολική Ευρώπη όχι μόνο σε υποδομές αλλά και σε υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων και υδάτων. Σε αυτό το σημείο ο κ. Περιστέρης επεσήμανε ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας που, όπως είπε «έρχεται με μεγάλη φόρα».