Skip to main content

Flexopack: Μικτό μέρισμα 0,15 ευρώ/μετοχή

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024

Tη διανομή μικτού μερίσματος 0,15 ευρώ/μετοχή αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Flexopack. Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος χρήσεως 2023 ορίσθηκε η Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 και η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024.

Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τις ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις (εταιρικές και ενοποιημένες) που αφορούν στην κλειόμενη εταιρική χρήση 2023. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 153,0 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,4%. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 41,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 4,7%. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 19,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 5,9%. Τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 25,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,9%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 19,05 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 0,8% και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 15,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7,1%.

Τόσο η εταιρεία όσο και ο όμιλος Flexopack δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών ειδών συσκευασίας προοριζόμενων κυρίως για την βιομηχανία τροφίμων, αλλά και για άλλες εξελιγμένες ειδικές εφαρμογές. Διαθέτει 5 εργοστάσια παραγωγής (3 στην Ελλάδα, 1 στην Πολωνία και 1 στην Αυστραλία), 7 κέντρα διανομής σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει αναπτύξει παγκόσμιο δίκτυο πώλησης και διανομής και συμμετοχή σε 11 θυγατρικές ανά τον κόσμο.

Nα σημειωθεί ότι η Flexopack προχωρά στην εκπόνηση τριετούς επενδυτικού προγράμματος που θα ανέλθει στα 25 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση των παραγωγικών μονάδων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα αφορά την κατασκευή νέου εργοστασίου στην Αθήνα στο Κορωπί, αλλά και την επέκταση της παραγωγικής μονάδας στην Πολωνία καθώς επίσης και την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής στην Αυστραλία σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας, που θα αντικαταστήσει την ήδη υπάρχουσα παραγωγική μονάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για μια πρότυπη παραγωγική μονάδα που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Flexopack στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.