Skip to main content

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παράταση 5 χρόνια στο δασμό εισαγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού προς την Τουρκία

Η ελληνική εταιρεία, όπως τονίζει, εύλογα αναμένει μη ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματά της

Για επιπλέον 5 χρόνια παρατείνεται ο δασμός εισαγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα προς την Τουρκία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από εγχώριο παραγωγό της Τουρκίας, διαδικασία στην οποία η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ συμμετείχε ως ελληνική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού.

Η απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας που εκδόθηκε στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας επανεξέτασης του δασμού εισαγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, καθόρισε ότι ο δασμός εισαγωγής που έχει επιβληθεί, το έτος 2017, στα προϊόντα σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, που για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ καθορίσθηκε σε ποσοστό 5%, στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας, θα παραμείνει εν μέρει σε ισχύ για επιπλέον πέντε έτη.

Η ελληνική εταιρεία, όπως τονίζει, εύλογα αναμένει μη ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματά της από την ανωτέρω απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας και σημειώνει πως θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.