Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ασταμάτητο ράλι στη Cenergy και το περιθώριο για +65% στην Aegean

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Νέο ρεκόρ: Μπορεί η Cenergy να «έκοψε» το μέρισμα του 0,08 ευρώ, αλλά αυτό δεν κατέστη ικανό να… κόψει το φετινό ράλι, με τη μετοχή να φιγουράρει στα 9,7 ευρώ και να πετυχαίνει ακόμη ένα ιστορικό υψηλό. Αυτό σημαίνει ότι η σωρευτική άνοδος μέσα στο 2024 ξεπερνά το 35%, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης στο 1,85 δισ. ευρώ.

Περιθώριο 65%: Τιμή στόχο στα 17,8 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Aegean η Eurobank Equities, η οποία προσδιορίζει το περιθώριο ανόδου κοντά στο +65%. Σύμφωνα με το report, η λειτουργική κερδοφορία θα φθάσει στα 415 εκατ. ευρώ το 2024, καθώς το φετινό έτος αποδεικνύεται πιο ανθεκτικό σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Όσον αφορά το τρέχον discount, αυτό υπολογίζεται περίπου στο 20%.

Κόβει μέρισμα: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 0,12 ευρώ (μικτό) θα διαπραγματεύονται από τη Δευτέρα (1/7) οι μετοχές της Μύλοι Λούλη. To συγκεκριμένο ποσό, το οποίο θα καταβληθεί στις 5 Ιουλίου, αντιστοιχεί σε απόδοση 4,4%. Από την πλευρά της, πάντως, η μετοχή παραμένει κάτω των 2,8 ευρώ εδώ και δύο μήνες, απέχοντας 12% από τις φετινές κορυφές των 3,09 ευρώ.

3 ευρώ: Στο ορόσημο των 3 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της AS Company, η οποία αναρριχάται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4,5 ετών. Δεν είναι τυχαίο ότι η εισηγμένη αγνοεί την πτώση από τις 12 Ιουνίου, με τη μεταβολή μέσα στο 2024 να ανέρχεται στο +25%, κάτι που έχει ανεβάσει τη χρηματιστηριακή της αξία στα 40 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)