Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η πρεμιέρα με ρεκόρ στην Optima και ο μεγάλος… χαμένος από τον MSCI

Φωτ. EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Πρεμιέρα με ρεκόρ: Στον δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται από σήμερα η μετοχή της Optima Bank, μια εξέλιξη η οποία εκτόξευσε τον τζίρο της τελευταίας συνεδρίασης στα 37 εκατ. ευρώ -ο μεγαλύτερος σε όλο το ταμπλό. Η «πρεμιέρα» στον MID CAP συνοδεύεται από ένα νέο ρεκόρ, καθώς η τράπεζα φιγουράρει στα 12,6 ευρώ, διευρύνοντας το φετινό ράλι στο +61%. Στα 930 εκατ. ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίηση.

Μεγάλος χαμένος: Από τους μεγάλους χαμένους της απόφασης του MSCI να μην εντάξει το Χ.Α. στην περιβόητη watch list είναι η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο. Άνω του 8% υπολογίζεται η πτώση από τις αρχές του έτους, με τη αξία της εισηγμένης να «πέφτει» κάτω των 300 εκατ. ευρώ.

Διψήφια πτώση: Βουτιά 15% καταγράφει στις τελευταίες 30 ημέρες η μετοχή της Alpha Bank, παρουσιάζοντας τη χειρότερη επίδοση ανάμεσα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Η εισηγμένη δίνει «μάχη» για την υπεράσπιση του 1,5 ευρώ, το οποίο ήδη συνιστά χαμηλό έτους. Η κεφαλαιοποίηση, δε, κινδυνεύει να πέσει κάτω των 3,5 εκατ. ευρώ.

Διανομή μερίσματος: Τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη τόσο του 2023, όσο και προηγούμενων ετών αποφάσισε η Attica Group, με τις εγκρίσεις να δίνονται στην Γ.Σ. της 12ης Ιουλίου. Η αποκοπή θα ακολουθήσει στις 19/7, ενώ η καταβολή θα ξεκινήσει στις 26/7. Κι όλα αυτά, ενόσω ο βασικός μέτοχος (Strix – 86,7%) είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε κάποιο μικρό placement μέσα στο επόμενο διάστημα, ώστε να «πιάσει» τον στόχο για διασπορά 15%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)