Skip to main content

Η Rosemont Pharmaceutical εξαγόρασε τη Pharma-Data

Η Rosemont διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 130 από του στόματος υγρά φάρμακα σε μια σειρά θεραπευτικών τομέων

Ένα νέο deal έρχεται στη φαρμακευτική αγορά με την αγγλική Rosemont Pharmaceuticals Ltd., κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής φαρμάκων σε υγρή μορφή να εξαγοράζει την ελληνική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης Pharma-Data Α.Ε. με έδρα στο Λαύριο Αττικής.

Η Pharma-Data ειδικεύεται στην Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) φαρμακευτικών προϊόντων για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και διαθέτει στην Αθήνα το δικό της εργαστήριο σχεδιασμού έρευνας και ανάπτυξης το οποίο είναι πιστοποιημένο ως προς την Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική (GMP) από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάπτυξης, σύνταξης φακέλων, μεταφοράς τεχνολογίας, αδειοδότησης και υπηρεσίες regulatory σε παγκόσμια βάση.

Η Rosemont ιδρύθηκε το 1967 και διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 130 από του στόματος υγρά φάρμακα σε μια σειρά θεραπευτικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων 70 αδειοδοτημένων προϊόντων. Στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στο Λιντς (Δυτικό Γιορκσάιρ, της Μεγάλης Βρετανίας) έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις όλα αυτά τα χρόνια και έχει φτάσει να παράγει πάνω από 4 εκατομμύρια φιάλες υγρών φαρμάκων κάθε χρόνο.

Με την εξαγορά αυτή όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Rosemont, Howard Taylor, η Rosemont Pharmaceuticals ενισχύει τη δέσμευσή της για ανάπτυξη πρωτοποριακών φαρμάκων για ασθενείς που δεν μπορούν να καταπιούν δισκία, και δεύτερον, είναι το πρώτο βήμα της Rosemont προς την επέκταση μέσω διεθνών θυγατρικών πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ, ο διευθύνων σύμβουλος της Pharma-Data, Γιάννης Ψαρράκης, θεωρεί ότι αυτή η εξαγορά επισφραγίζει τις προσπάθειές τους για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας.