Skip to main content

Τo ιστορικό Hilton γίνεται Ilisian – Επένδυση 340 εκατ. ευρώ από την ΤΕΜΕΣ

Intime News
Στην πρώτη παρουσίαση του έργου παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας τα οφέλη της επένδυσης

Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας περίπου 3 φορές περισσότερες από αυτές του Hilton σε λειτουργία - Στο 1,25 δισ. ευρώ η συνολική συνεισφορά στην οικονομία

Και το όνομα αυτού «The Ilisian» αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Aχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, παρουσιάζοντας, πριν λίγη ώρα, τον νέο προορισμό που αναπτύσσεται στην Αθήνα, με την ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Hilton στην περιοχή των Ιλισίων.

Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 340 εκατ. της ΤΕΜΕΣ με τη συνολική θετική επίδραση από τη λειτουργία του στην ελληνική οικονομία να εκτιμάται σε 1,25 δισ. ευρώ όπως είπε ο Νικόλαος Γεωργόπουλος, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, βάσει σχετικής μελέτης που έκανε το πανεπιστήμιο Πειραιώς.

800 θέσεις εργασίας

Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθούν έως και 800 άμεσες θέσεις εργασίες περίπου τρεις φορές περισσότερες από αυτές του Hilton σε λειτουργία.

Στα 65 χιλ. τ.μ. του ο προορισμός «The Ilisian» θα περιλαμβάνει σειρά από χρήσεις ψυχαγωγίας, φιλοξενίας και ευεξίας, όπως ξενοδοχείο υπό την ονομασία Conrad, επώνυμες κατοικίες, club, πισίνα, εστιατόρια, καταστήματα κ.α.

Στην πρώτη παρουσίαση του έργου παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας τα οφέλη της επένδυσης προσθέτοντας ότι «δημιουργείται ένα οικοσύστημα διεθνούς βεληνεκούς στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της λογικής για τουρισμό ποιότητας και βιωσιμότητας».

Ο νέος προορισμός θα ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του 2025.