Skip to main content

Motor Oil: Ιστορικό μέρισμα 1,8 ευρώ ανά μετοχή

Motor Oil

To συνολικό ποσό ανέρχεται σε 199,4 εκατ. ευρώ

«Πράσινο φως» στο μεγαλύτερο μέρισμα που έχει δώσει η Motor Oil από την εποχή εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο, έδωσε η ετήσια Γενική Συνέλευση του ενεργειακού Ομίλου.

Συγκεκριμένα η ΓΣ των μετόχων της Motor Oil ενέκρινε την καταβολή μερίσματος ύψους 1,4 ευρώ ανά μετοχή καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και υδρογόνου.

Το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του 2023 ανέρχεται στα 199,4 εκατ. ευρώ ή 1,8 ευρώ ανά μετοχή (είχε διανεμηθεί προμέρισμα 0,4 ευρώ το Δεκέμβριο) και είναι όπως αναφέρθηκε το υψηλότερο ποσό που έχει διανείμει η εταιρεία από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Ημερομηνία αποκοπής είναι η ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου. Από το ποσό αυτό αφαιρείται ο φόρος 5 % ενώ προστίθεται το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές.

Δήλωση Γ. Βαρδινογιάννη για το υδρογόνο

Σε σχέση με το υδρογόνο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Βαρδινογιάννης, αναφερόμενος στην κοινή εταιρεία Hellenic Hydrogen που έχει συσταθεί με τη ΔΕΗ, τόνισε ότι η χρήση του εξαρτάται από το κόστος και ότι αποτελεί μια μελλοντική δραστηριότητα “αλλά οφείλουμε να είμαστε μέσα στις εξελίξεις. Είμαστε, συμπλήρωσε, συνοδοιπόροι με τη ΔΕΗ σε ένα δύσκολο δρόμο που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί”. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν θα παράγει μόνο πράσινο υδρογόνο, αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο την περίσσεια ανανεώσιμης ενέργειας, αλλά και άλλες μορφές.

Δήλωση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου, κ. Πέτρου Τζαννετάκη

«H ενέργεια έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είναι μια ποιότητα συνδεδεμένη με την ίδια τη ζωή, την ανάπτυξη, και τη δημιουργία. Μετά από μισό αιώνα ιστορίας, εξέλιξης και πρωτοπορίας, η Motor Oil καλείται να πρωταγωνιστήσει και πάλι στις εξελίξεις στον ευρύτερο κλάδο της ενέργειας.

Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευθύνη και ένα τεράστιο στοίχημα: να παραμείνουμε δυνατοί και αταλάντευτοι σε ένα περιβάλλον ανατροπών και διεθνών κλυδωνισμών και να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας με τις απαραίτητες, ιδιαίτερα σημαντικές, επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας.

Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αυτή τη διαδρομή πριν από περίπου 6 χρόνια, πιστεύουμε με συνέπεια και επιτυχία.

Αυτή η μετεξέλιξη, η ενεργειακή μετάβαση δηλαδή, είναι κάτι το οποίο έχουμε ήδη προβάλει ως όμιλος ότι πρέπει να γίνει, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας αλλά και ισορροπίας.

Μόνο έτσι θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος και να συνεχίσουμε ως όμιλος να είμαστε παρόντες και πρωτοπόροι στις ενεργειακές εξελίξεις της χώρας μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής στην οποία δραστηριοποιούμαστε».