Skip to main content

Έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ από τη Real Consulting

Facebook

Η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής κατά το 2023 συνέχισε την ανοδική της πορεία στον χώρο

Την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για την εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της Real Consulting προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ προτείνει μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου 2024.

Πρόκειται για έναν από τους βασικούς στόχους της Real Consulting, όπως είχε διατυπωθεί και κατά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2023, παράλληλα με τον στόχο οργανικής ανάπτυξης της εταιρείας. Η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής κατά το 2023 συνέχισε την ανοδική της πορεία στον χώρο αναλαμβάνοντας την εκτέλεση σημαντικών έργων σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, αυξάνοντας της γεωγραφική της παρουσία μέσω εξαγορών και επιτυγχάνοντας οργανική ανάπτυξη μέσω της σημαντικής αύξησης των βασικών χρηματοοικονομικών της μεγεθών.

Στα 30,265 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

Οι πωλήσεις του ομίλου Real Consulting ανήλθαν στα 30,265 εκατ. ευρώ έναντι 24,422 εκατ. ευρώ. Τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε κέρδη 11,586 εκατ. ευρώ έναντι 9,199 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου έφτασαν τα 5,032 εκατ.ευρώ έναντι 3,611 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με την επέκταση της εταιρίας γεωγραφικά, κατά την προηγούμενη χρήση προέβη σε συμφωνία με την Advanced Management Solutions Ltd (AMS ) για την εξαγορά του 60% των μετοχών της έναντι τιμήματος 1,590 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει υπογράψει συμφωνία Put/Call Option για την εξαγορά του υπόλοιπου 40%, με προκαθορισμένο τίμημα. Η Advanced Management Solutions Ltd ιδρύθηκε το 2001 στην Κύπρο και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποίησης έργων SAP.

Ο Όμιλος προσβλέπει σε αύξηση των μεγεθών του και το 2024 καθώς παραμένει υψηλή η ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής κυρίως λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου και του επιχειρησιακού μετασχηματισμού των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη και τη στρατηγική γεωγραφική επέκταση σε επιλεγμένες αγορές και επιδιώκει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της αναπτύσσοντας τις υπάρχουσες δυνατότητές της και επεκτείνοντας σε νέους τομείς όπου μπορεί να προσθέσει αξία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της. Για τη χρήση του 2024 αναμένεται σε ενοποιημένο

επίπεδο αύξηση του κύκλου εργασιών και της οργανικής κερδοφορίας (EBITDA) στα ίδια υψηλά επίπεδα με το 2023.