Skip to main content

Στασινόπουλος: Το «απόθεμα» 130 εκατ. ευρώ, το ράλι 180% και η επόμενη μεγάλη της Τεχνολογίας (;)

Επί προσωπικού: Ο ιδρυτής της Profile ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Χαράλαμπος Στασινόπουλος ξεκινούσε την πορεία του στον κλάδο του software, ιδρύοντας την Profile, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι έχει στα χέρια του ένα project αξίας 130 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει έναν μικρό «θησαυρό», ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές του κλάδου, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ακόμη μεγαλύτερο.

Το βαρύ «πυροβολικό»

Με σπουδές στην Πληροφορική και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Profile Software έχει δημιουργήσει από το… μηδέν μια ηγέτιδα δύναμη στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη λύσεων λογισμικού, εστιάζοντας ιδίως στον κλάδο των τραπεζών και του fintech -το βαρύ «πυροβολικό» του Ομίλου.

Τελευταία, βέβαια, έχει απλώσει δίχτυα και στην ψηφιοποιήση της ευρύτερης οικονομίας, διαθέτοντας ανεκτέλεστο έργων ύψους 130 εκατ. ευρώ (+70% σε σχέση με πέρυσι).

Χρηματιστήριο: Η διόρθωση γεννά… ευκαιρίες για αγορές

Ο Χαράλαμπος Στασινόπουλος, εδώ και χρόνια, έχει θέσει την Profile σε τροχιά παγκόσμιας ανάπτυξης, βγαίνοντας εκτός συνόρων και βάζοντας «πόδι» σε αγορές, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Μέση Ανατολή, η Σκανδιναβία, η Κύπρος, τα Εμιράτα, η Σιγκαπούρη κ.α.

Και φυσικά, δεν έχει αφήσει να «χαθεί» η τεράστια ευκαιρία της Τεχνητής Νοημοσύνης, με την Profile να έχει λανσάρει το AI.Adaptive, το οποίο έρχεται να «κουμπώσει» στις ήδη διαθέσιμες τραπεζικές λύσεις.

Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης

Όλα αυτά αποτυπώνονται εύγλωττα στα οικονομικά στοιχεία, τα οποία παρουσιάζουν σταθερά διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Το 2021 η λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε κατά 29%, το 2022 κατά 15% και το 2023 κατά 18%, φθάνοντας από τα 5,4 στα 7,3 εκατ. ευρώ.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η βελτίωση του τζίρου, ο οποίος «έτρεξε» με ρυθμό +33%, +25% και +20%, αντίστοιχα. Κάπως έτσι, η καθαρή κερδοφορία του Ομίλου ανέρχεται πλέον σε 3,8 εκατ. ευρώ (από 2 εκατ. ευρώ το 2021), με τη διοίκηση να προσβλέπει σε διπλασιασμό των μεγεθών την επόμενη 3ετία.

Χρηματιστήριο: Το «μυστικό» ράλι της ΕΝ.Α. – Οι μετοχές με αποδόσεις άνω του 100%

Ετοιμάζεται νέα εξαγορά

Όπως δε, έχει γίνει γνωστό από τον ιδρυτή της εταιρείας, η Profile είναι αρκετά πιθανό να προχωρήσει σύντομα σε κάποια εξαγορά από το εξωτερικό, με στόχο να ανεβεί… κατηγορία και να αρχίσει να συγκαταλέγεται στους μεγάλους του Χρηματιστηρίου.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι να ξεκινήσει η διόρθωση της αγοράς, η αξία της εισηγμένης στη Λεωφόρο Αθηνών ξεπερνούσε τα 130 εκατ. ευρώ ή αλλιώς τα 5,4 ευρώ/μετοχή.

Ακόμα και σήμερα, όμως, όπου έχει μεσολαβήσει μια πτώση -16%, ουδείς έχει παράπονο, με τις αποδόσεις στο 12μηνο να ανέρχονται στο +8%, στην 3ετία στο +95% και στην 5ετία στο +180%.

Παπαθανασίου: Οι σειρήνες για deal, η βουτιά στα κέρδη και η απώλεια 30 εκατ. ευρώ για τον «πατριάρχη» των χημικών

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)