Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το «ξεπέταγμα» της Εθνικής, η κάθοδος της Κέκροψ και η έξοδος της Reds

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Κέρδη: Την καλύτερη συνεδρίαση από τις 15 Μαΐου πέτυχε χθες η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία επέστρεψε στα 8,2 ευρώ για πρώτη φορά από τις 28 Μαΐου. Το αποτέλεσμα είναι η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας να ανακάμπτει στα 7,5 δισ. ευρώ, παραμένοντας στο «κυνήγι» της Eurobank (αξία 7,8 δισ. ευρώ). Η άνοδος μέσα στο 2023 υπερβαίνει σταθερά το +30%, έχοντας υπερδιπλάσια απόδοση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Βουτιά: Σταθερά πτωτική είναι η πορεία της Κέκροψ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη μετοχή να έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2023. Κάτω των 30 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης, με τις απώλειες μέσα στο 2024 να αγγίζουν το -30%. Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος για το έτος χρήσης 2023 ανήλθε σε μόλις 13.000 ευρώ.

Τίτλοι τέλους: Για τις 17 Ιουνίου ορίστηκε η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της REDS στο Χρηματιστήριο, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε μια μακρά διαδρομή στην κεφαλαιαγορά, η οποία ξεκίνησε από την προπολεμική Ελλάδα με την επωνυμία Κάμπας. Όσον αφορά τη δημόσια πρόταση, οι αγορές μετοχών από την Ελλάκτωρ θα συνεχιστούν έως την καταληκτική ημερομηνία. Ας σημειωθεί ότι η Reds έχει κεφαλαιοποίηση 155 εκατ. ευρώ.

Νέα σύνθεση: Αλλαγές επήλθαν στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή Ελέγχου της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. Συγκεκριμένα, στη θέση του παραιτηθέντος Ανέστη Κερεμλόγλου, εξελέγη ως προσωρινό μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ο Γιώργος Κουκουζέλης και ως απλό μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ο Μιχάλης Μπρούστης. Ο Πάρις Κοκορότσικος παρέμεινε πρόεδρος/διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ., ενώ ο Πέτρος Ιακώβου διατήρησε τη θέση του επικεφαλής στην Επιτροπή Ελέγχου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)