Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ράλι άνω του 6% για την ΕΚΤΕΡ – Τι αλλάζει στη μετοχή

Καταγράφει την υψηλότερη ημερήσια μεταβολή στο ταμπλό

Τα μεγαλύτερα κέρδη σ’ όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό εμφανίζει σήμερα (7/6) η μετοχή της ΕΚΤΕΡ, η οποία πραγματοποιεί ράλι άνω του 6%, στη σκιά της απόφασης για stock split.

Συγκεκριμένα, στις 2.15 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης κερδίζει 6,5% και αναρριχάται στα 4,185 ευρώ, φθάνοντας νωρίτερα έως και τα 4,2 ευρώ.

Η ανοδική κίνηση, μάλιστα, συνοδεύεται από αξιοσημείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 62.500 τεμάχια, συνολικής αξίας 262.000 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ήδη αντιστοιχεί στο 160% του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024.

Stock split

H κατασκευαστική εταιρεία, χθες, έκανε γνωστή την πρόθεση διάσπασης του συνόλου των μετοχών (stock split), με αναλογία μία παλαιά προς δύο νέες μετοχές.

Γιαν Κάρας: Το «καυτό» καλοκαίρι του ΟΠΑΠ και η μεγάλη ευκαιρία να… σκοράρει

Αυτό σημαίνει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤΕΡ θα αριθμεί εφεξής σε 22,5 εκατ. μετοχές έναντι 11,25 εκατ. μετοχών προηγουμένως, χωρίς να υπάρξει μεταβολή στο ύψος του μετοχικού κεφαλαίου.

Η εν λόγω εξέλιξη είναι πιθανό να καταστήσει πιο ελκυστική τη μετοχή στους επενδυτές, δεδομένου ότι η τιμή της θα μειωθεί ακριβώς στο μισό, κάτι το οποίο θα αυξήσει την εμπορευσιμότητα.

Οι παραπάνω ενέργειες θα εγκριθούν στη τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου.

Μέρισμα

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν και τη διανομή του φετινού μερίσματος, το ύψος του οποίου παραμένει αδιευκρίνιστο.

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρή κερδοφορία στο 12μηνο του 2023 είχε διαμορφωθεί σε 9 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ το 2022, με τα EBITDA να απογειώνονται στα 12 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ προηγουμένως και τον τζίρο να αυξάνεται στα 79 εκατ. ευρώ από 23 εκατ. ευρώ.

Το ανεκτέλεστο έργων, δε, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 131 εκατ. ευρώ.

Τέλος στη διόρθωση;

Στα τέλη Απριλίου, η μετοχή της ΕΚΤΕΡ είχε φθάσει έως τα 4,5 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών.

Έκτοτε όμως, ακολούθησε μια διορθωτική πορεία έως τα 3,8 ευρώ, η οποία όμως, φαίνεται ότι αρχίζει να αντιστρέφεται.

Χρηματιστήριο – Τρόφιμα: Τα 22… exit της κρίσης και η ελπίδα για νέες IPOs

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)