Skip to main content

Σε oργανική ανάπτυξη και σε εξαγορές στοχεύει η Ideal Holdings

Ο όμιλος είναι ήδη σε συζητήσεις για την για την εξαγορά εταιρειών πληροφορικής ωστόσο διερευνά και το ενδεχόμενο απόκτησης επιχειρήσεων και από άλλους κλάδους

Οργανική ανάπτυξη αλλά και εξαγορές περιλαμβάνει το πλάνο στρατηγικής της Ideal Ηoldings. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου προς τους μετόχους της στόχος είναι η οργανική ανάπτυξη του ομίλου αλλά και η διεύρυνσή του μέσα από εξαγορές -εστιάζοντας σε τομείς όπως το cybersecurity, το cloud, και το λογισμικό- δημιουργώντας συνέργειες, προσθέτοντας προσφερόμενες λύσεις και υπηρεσίες και εξυπηρετώντας ένα πολύ μεγάλο φάσμα των αναγκών των πελατών.

Για το σκοπό αυτό η Ideal εξετάζει και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας, καθώς γενικότερη πολιτική του Ομίλου είναι ότι η απόκτηση επιχειρήσεων μεσαίου, ή και μεγάλου μεγέθους- και όχι κλάδων. Ο όμιλος είναι ήδη σε συζητήσεις για την για την εξαγορά εταιρειών πληροφορικής ωστόσο διερευνά και το ενδεχόμενο απόκτησης επιχειρήσεων και από άλλους κλάδους.

Μέχρι σήμερα η πορεία του κλάδου είναι ικανοποιητική, όπως αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2024, που αντανακλούν, σύμφωνα με τη διοίκηση, τις επιτυχημένες τοποθετήσεις του ομίλου Ideal και τις αποδοτικές συνακόλουθες αποεπενδύσεις, συγκεκριμένα από την Αστήρ Βυτόγιαννης και τη Three Cents, που θα ενισχύσουν τα ταμεία της εισηγμένης. Να σημειωθεί ότι η ετήσια τακτική γενική συνέλευση ενέκρινε μεταξύ άλλων την επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η Ideal Holdings στο Α’ τρίμηνο 2024 ανακοίνωσε για το πρώτο φετινό τρίμηνο αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 150% (στα 109,5 εκατ. ευρώ,εξέλιξη που οφείλεται στη διεύρυνση των εσόδων από την πληροφορική και στην εξαγορά της Αττικά Πολυκαταστήματα) και των κερδών της μετά τη φορολογία κατά 18% (στα 4,8 εκατ. έναντι 4,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).