Skip to main content

Attica Bank: Ξεκλειδώστε την πρόσβαση της επιχείρησής σας σε κεφάλαια με το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Υποστηρίζοντας τα επενδυτικά τους σχέδια και στηρίζοντας τη ρευστότητά τους - Sponsored Content

«Απάντηση» στην μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους δίνει ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο, το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. – HDB.

Η Attica Bank συμμετέχει στο ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ και βοηθά τις ΜμΕ να ξεκλειδώσουν την πρόσβαση σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού με ευνοϊκούς όρους, υποστηρίζοντας τα επενδυτικά τους σχέδια και στηρίζοντας τη ρευστότητά τους..

Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, προσφέροντας την απαραίτητη στήριξη σε ένα ευρύ φάσμα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που συνιστούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, θα λειτουργήσουν δύο Ταμεία μέσω των οποίων θα διατεθούν τόσο συγχρηματοδοτούμενα δάνεια με επιδότηση επιτοκίου, όσο και εγγυημένα από το Ταμείο δάνεια με εγγύηση έως 80% επίσης με επιδότηση επιτοκίου.

1.    Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα – Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Τα δάνεια που παρέχονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ αφορούν την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης ειδικού σκοπού και δανείων επενδυτικού σκοπού. Τα πλεονεκτήματα της δανειοδότησης από το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ είναι σημαντικά, αφού το Ταμείο θα παρέχει χαμηλότοκα δάνεια με επιδότηση επιτοκίου μέχρι ύψους 2% ή 3% για τα πρώτα δυο έτη της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και μηδενική προμήθεια εγγύησης.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν 2 υποπρογράμματα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των επιλέξιμων επιχειρήσεων:

●     Υποταμείο «Γενική Επιχειρηματικότητα» (αφορά στις ΜμΕ)

●     Υποταμείο «Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων» (αφορά στις Πολύ Μικρές και Μικρές επιχειρήσεις έως 5 χρόνια λειτουργίας).

Tα δάνεια του Υποταμείου «Γενική Επιχειρηματικότητα» θα είναι εγγυημένα από το Ταμείο σε ποσοστό 70%, ενώ τα δάνεια του Υποταμείου «Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων» θα είναι εγγυημένα από το Ταμείο σε ποσοστό 80%.

2.    Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα – Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Το Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ χορηγεί νέα δάνεια με ευνοϊκούς όρους και απευθύνεται σε υφιστάμενες και νεοσυσταθείσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες (δάνεια επενδυτικού σκοπού και κεφάλαια κίνησης για την επέκταση και ανάπτυξη της δραστηριότητας της επιχείρησης), με συνεπένδυση κεφαλαίων της Τράπεζας και του Ταμείου Συγχρηματοδότησης, το οποίο διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, σε αναλογία 1,5:1 (ή 60% : 40% αντίστοιχα).

Πλεονεκτήματα με πραγματικό όφελος

Η Attica Bank είναι δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Έχοντας την καθοδήγηση από την ομάδα της Τράπεζας, η διαδικασία συμμετοχής, καθώς και η αίτησή σας στο πρόγραμμα απλοποιείται. Ειδικότερα, στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» τα δάνεια χορηγούνται με ευνοϊκούς όρους και με μειωμένο επιτόκιο τουλάχιστον κατά 50 μονάδες βάσης, σε σχέση με αντίστοιχη χρηματοδότηση χωρίς κρατική ενίσχυση καθώς και με μερική διετή επιδότηση αυτού (υπό προϋποθέσεις). Επίσης, δύναται η χορήγηση κεφαλαίου κίνησης να γίνεται και με μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης  (πιστωτικό όριο). Στο «Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» τα δάνεια χορηγούνται ως δάνεια τακτής λήξης με προνομιακό επιτόκιο, καθώς το 40% του δανείου που προέρχεται από τα κεφάλαια του Ταμείου είναι άτοκο, ενώ για το επιτόκιο της Attica Bank που εφαρμόζεται στο υπόλοιπο 60% του δανείου προβλέπεται μείωση επιτοκίου τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης, σε σχέση με αντίστοιχη χρηματοδότηση χωρίς ενίσχυση από δημόσιους πόρους και διετής επιδότηση επιτοκίου ύψους 3% ετησίως (υπό προϋποθέσεις).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αρχικά μέσω της πλατφόρμας KYC (Know your Customer) https://kyc.hdb.gr/ της ΕΑΤ, επιλέγοντας την Attica Bank ως τράπεζα συνεργασίας. Με την καταρχήν αποδοχή της αίτησης από την Τράπεζα και την αποστολή της μη δεσμευτικής επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υποβάλλετε εν συνεχεία την αίτησή σας στο  Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), στον ιστότοπο  https://opske.gr/, δηλώνοντας την Attica Bank.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα καταστήματα της Attica Bank και στο www.atticabank.gr