Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ποδαρικό με το… δεξί για τη Noval – Στα 355 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση

Πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για τη θυγατρική του Ομίλου Viohalco

Ντεμπούτο κάνει σήμερα η μετοχή της Noval Property στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σηματοδοτώντας τη δεύτερη εισαγωγή εταιρείας στην ελληνική αγορά μέσα στο 2024, μετά την αντίστοιχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η είσοδος της θυγατρικής του Ομίλου Viohalco στη Λεωφόρο Αθηνών έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (ΙPO), μέσω της οποίας αντλήθηκε το ποσό των 48,3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, όπως έγινε γνωστό, διατέθηκαν 17.388.025 νέες μετοχές στην τιμή των 2,78 ευρώ/μετοχή, με τη ζήτηση των επενδυτών να ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ (υπερκάλυψη 2,28 φορές).

Με το… δεξί

Σήμερα, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, η μετοχή της Noval κάνει ποδαρικό με το… δεξί, καθώς ενισχύεται κατά 1,04% και ανέρχεται στα 2,809 ευρώ.

Ο τζίρος των συναλλαγών υπολογίζεται σε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί σχεδόν 165.000 τεμάχια.

Χρηματιστήριο: Οι 11+4 πιο ελκυστικές επιλογές στα blue chips

Αυτήν την στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ακινήτων, υπολογίζεται σε 355 εκατ. ευρώ, αποτελώντας την 40η πολυτιμότερη εισηγμένη στο ταμπλό.

Βέβαια, η εν λόγω κεφαλαιοποίηση εμπεριέχει ένα εκτιμώμενο discount της τάξης του 30%, δεδομένης και της ευρύτερης υποαπόδοσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ.

Ας σημειωθεί ότι η Noval «τρέχει» ένα επενδυτικό πρόγραμμα 340 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος (82%) να αφορά ιδιόκτητα ακίνητα.

Τα καθαρά κέρδη της προηγούμενης χρήσης είχαν αναρριχηθεί στα 64,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας εκρηκτική αύξηση κατά 164% σε σχέση με το 2022.

Τα ποσοστά των βασικών μετόχων

Μετά την εισαγωγή στο Χ.Α., το ποσοστό της Viohalco στο μετοχικό κεφάλαιο της Noval ανέρχεται στο 61,8%. Επιπλέον, ο Ιωάννης Στασινόπουλος ελέγχει το 5,19% και ο Μιχάλης Στασινόπουλος κατέχει το 5,18%. Μερίδιο 1,25% διατηρεί και η EBRD.

Όλοι οι νέοι μέτοχοι είναι δικαιούχοι του φετινού μερίσματος, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να λάβει έγκριση στην επικείμενη τακτική Γενική Συνέλευση της 12ης Ιουνίου.

Περιστέρης: Το εν αναμονή deal, οι μπίζνες και η δύναμη πυρός των 750 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)