Skip to main content

ΚΕΒΕ: Επενδύσεις και νέες κεραμικές δομικές λύσεις με το βλέμμα στη διεθνή αγορά

Η εξαγωγική δραστηριότητα δίνει στην ΚΕΒΕ το 55% του τζίρου της σε αξία και απορροφά το 60% του όγκου της παραγωγής της

Πλώρη για περαιτέρω ισχυροποίηση της ήδη πρωταγωνιστικής της θέσης στην ελληνική και τη βαλκανική αγορά  βάζει η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ) τόσο επενδυτικά, όσο και με την κυκλοφορία δυο νέων κεραμικών δομικών λύσεων.

Η εταιρεία, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Άγις Κοθάλης, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής περιοδείας στην έδρα της στη Νέα Σάντα Κιλκίς, ξεκίνησε χθες και επισήμως την παραγωγή της ομάδας προϊόντων υψηλών θερμομονωτικών ιδιοτήτων ΟΡΘΟBLOCK NK380, ενώ επίσης θα βγει στην αγορά εντός του 2024 το καινοτόμο Σύστημα Δόμησης Οπλισμένης Φέρουσας Τοιχοποιίας «ΦΟΤΑΘΕ», που αναπτύχθηκε από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της ΚΕΒΕ και το Εργαστήριο Πειραματικής Αντοχής των Υλικών και των Κατασκευών (ΕΠΑΥΚ) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Επιπλέον, σύμφωνα πάντοτε με τη διοίκηση της εταιρείας, με τη χρήση της ομάδας προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 κατασκευάζονται τοιχοποιίες πάχους 38cm, τα τετραγωνικά των οποίων δεν προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται έως και 10% τετραγωνικά δόμησης, ενώ αντίστοιχα το σύστημα «ΦΟΤΑΘΕ» παρέχει υψηλή δομική ασφάλεια έναντι σεισμικών δράσεων αλλά και υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, καλύπτοντας τις απαιτήσεις των Α και Β Κλιματικών Ζωνών του ΚΕΝΑΚ, χωρίς τη χρήση επιπλέον θερμομονωτικού υλικού, ενώ με πολύ μικρές προσθήκες απλών μέτρων θερμομόνωσης, δύναται να καλύψει και τις απαιτήσεις των Γ και Δ Κλιματικών Ζωνών.

Σε 40 χώρες τα προϊόντα της

Η εξαγωγική δραστηριότητα δίνει στην ΚΕΒΕ το 55% του τζίρου της σε αξία και απορροφά το 60% του όγκου της παραγωγής της και τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 40 χώρες ανά την υφήλιο. Η τρέχουσα επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ στην αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων στο Mihajlovac της Σερβίας θα ενισχύει δυναμικά ακόμη περισσότερο τη θέση της εταιρείας σε όλα τα Βαλκάνια, καθώς στόχος είναι σε πρώτη φάση ο διπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, από 300 σε 600 τόνους τούβλα ανά ημέρα, ενώ έως το 2027 αναμένεται να φτάσει τους 1.000 τόνους ανά ημέρα, καλύπτοντας τμήμα αναγκών της Σερβικής αγοράς.

Εντός συνόρων, η ΚΕΒΕ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, που εκτείνεται σε ιδιόκτητο χώρο 235.000 m2 στη Νέα Σάντα Κιλκίς, με ετήσια δυναμικότητα 700.000 τόνων τούβλων και 75.000.000 τεμαχίων κεραμιδιών και αξεσουάρ στέγης, όπως επίσης και δεύτερη μονάδα στη Λάρισα.

Το 2023 η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών 42,5 εκατ. ευρώ, έναντι 47,2 εκατ. στη χρήση του 2022, με αύξηση της λειτουργικής της κερδοφορίας, που το 2022 διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 8,8 εκατ. ευρώ και για την τρέχουσα χρήση προσβλέπει σε αύξηση των μεγεθών της.