Skip to main content

Ιntralot: Στρατηγική εστίασης σε ώριμες αγορές, λοταρίες και έργα τεχνολογίας και το 2024

Έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ και Αυστραλίας- Διεκδίκηση νέων έργων στις ΗΠΑ από συνολικά 16 διαγωνισμούς

Στην ανανεωμένη στρατηγική της και τη διεθνή της παρουσία στηρίζει τη μελλοντική της πορεία η Ιntralot και όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, η Intralot παράγει χρήμα και έχει αφήσει πίσω της την προηγούμενη δύσκολη συγκυρία.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot Σωκράτης Κόκκαλης, «το 2023 ήταν χρονιά ανάκαμψης και πλέον η Intralot συμπεριλαμβάνεται στις μεγάλες εταιρείες του κλάδου ως παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας. Η Ιntralot αποτελεί μία εξαίρεση στην ελληνική οικονομία και μπορεί να μην έτυχε της πρέπουσας σημασίας στην ελληνική αγορά, ωστόσο κατάφερε να διεισδύσει και να διεκδικήσει σημαντική θέση στις ΗΠΑ».

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, εστιάζει στις δύο σημαντικές αγορές, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, που μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα μεγέθη της. Διατηρεί το ενδιαφέρον της για την είσοδό της σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι επιδόσεις του 2024 θα είναι καλύτερες ειδικά στην αγορά των λοταριών, όπου εστιάζει η Intralot ωστόσο χρειάζονται σημαντικές κεφαλαιακές επενδύσεις για τα επόμενα βήματα και για αυτό καλό θα είναι να υπάρχει συνεργασία με θεσμικούς, τράπεζες και funds. Το σίγουρο είναι, σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, πως πλέον η Intralot επιλέγει δυνατές αγορές για τη δραστηριοποίησή της.

Παρουσία σε 39 κράτη

Ο όμιλος  έχει παρουσία σε 39 κράτη και πολιτείες και όπως τόνισε  ο αναπληρωτής CEO του ομίλου, Χρ. Σφάτος το 2023 ήταν αποδοτική χρονιά με σημαντική αύξηση στο περιθώριο κέρδους στο 35,6% ως αποτέλεσμα της στρατηγικής με έμφαση στη μεταβολή χαρτοφυλακίου έργων και εστίαση στις ώριμες αγορές, στις λοταρίες και τα έργα τεχνολογίας. Επίσης τα έσοδα από την αγορά των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,7% και το μερίδιό της στην Τουρκία αυξήθηκα από 17,9% το 2023 σε 19,4% τον Απρίλιο 2024. Επίσης έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την Fan Duel για την παροχή υπηρεσιών αθλητικού στοιχήματος στη Λοταρία της Washigton DC.

Προσχώρησε σε επεκτάσεις/ανανεώσεις συμβολαίων στο Μαρόκο αλλά και με τον ΟΠΑΠ και επετεύχθη έναρξη λειτουργίας στην Ταϊβάν και την British Columbia. Η εταιρεία πλέον μετά και την άντληση κεφαλαίων ύψους 264 εκατ. ευρώ, την αποπληρωμή ομολογιών 2024, την επάνοδο της μετοχής στην Κύρια Αγορά και την πρόσφατη εισαγωγή της στο Γενικό Δείκτη ΧΑ με πολύ καλή κατάταξη, έχει ανοίξει νέους δρόμους με εστίαση στην κερδοφορία και την απομόχλευση.

Ειδικότερα για την αγορά των ΗΠΑ, όπως τόνισε ο Chairman & CEO της Intralot Inc., Ν. Νικολακόπουλος, η Intralot παρακολουθεί 16 διαγωνισμούς στη συγκεκριμένη αγορά εκ των οποίων κάποιοι είναι σε φάση κατάθεσης πρότασης από την πλευρά της εταιρείας και κάποιοι αναμένονται. Παράλληλα η Intralot από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2024 φέρνει τη δυναμική του Jackpot διαπολιτειακής κλήρωσης στα παιχνίδια Fast Play σε τρεις πολιτείες και αναμένονται άλλες δύο. Αποτελεί ένα πατενταρισμένο σύστημα διαχείρισης Τζακποτ της Intralot και μπορεί να καταστεί game changer για την εταιρεία.