Skip to main content

Πότε θα μπει η Bespoke στο Χρηματιστήριο

Σπύρος Θεοδωρόπουλος – CEO Bespoke

Τι είπε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος για τα σχέδια της εταιρείας, αλλά και τις τιμές των τροφίμων

Σε βάθος τριετίας τοποθέτησε την είσοδο της Bespoke Holdings στο χρηματιστηριακό ταμπλό ο επικεφαλής της εταιρείας Σπύρος Θεοδωρόπουλος μιλώντας χθες σε εκπροσώπους του τύπου, επισημαίνοντας ότι προαπαιτούμενο είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των εταιρειών που εισήλθαν στο σχήμα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τα πλάνα εισόδου το Χρηματιστήριο ο κ Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως «το βασικό πλάνο βλέπει την είσοδο το 2027-2028. Αγοράσαμε κάποιες εταιρείες που θέλουν αναδιοργανώσεις, το 2022 ήταν ο πρώτος χρόνος αναδιάρθρωσης, το 2023 ήταν καλύτερες οι επιδόσεις σε σχέση με το 2022 και φέτος θα κάνουμε καλούτσικα αποτελέσματα και από το χρόνου που θα έχουν ολοκληρωθεί οι επενδύσεις αναμένουμε τα αποτελέσματά μας να είναι όπως πρέπει».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι κάτω από την ομπρέλα της Bespoke θα μπουν όλες οι εταιρείες εκτός από αυτές στις οποίες δεν αποτελεί μέτοχο πλειοψηφίας.

Οι τιμές των τροφίμων

Στο μεταξύ, ερωτηθείς να σχολιάσει τον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε ότι: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε υψηλότερο επίπεδο τιμών. Εάν με ρωτήσετε μετά από 47 χρόνια στο επιχειρείν γιατί είναι ακριβότερες οι τιμές στην Ελλάδα, δεν ξέρω να σας πω. Πρόσφατα παρακάλεσα τον κύριο Στουρνάρα να κάνουμε μία σοβαρή μελέτη για το ποιοι τομείς έχουν υψηλότερο κόστος και οδηγούν ψηλότερα τις τιμές. Κάποιος αναφέρεται στα υπερκέρδη, αλλά θα πρέπει κάποιος να μας ορίσει ποιο είναι το θεμιτό κέρδος και το υπερκέρδος. Άλλος αναφέρεται στο πληθωρισμό απληστίας. Εγώ πιστεύω ότι τις περισσότερες κατηγορίες λειτουργεί ο ανταγωνισμός».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ένα στοιχείο του κόστους που οδηγεί ψηλότερα τις τιμές είναι το μικρό και διασπασμένο δίκτυο λιανικής « έχουμε 24.000 convenience stores, τα οποία μας αναγκάζουν να αναπτύσσουμε όλοι δίκτυα διανομής με χαμηλό drop size. Δεν ξέρω όμως αν φτάνει μόνο αυτός ο παράγοντας για τις υψηλότερες τιμές».

Ειδικά για τις τιμές στα τρόφιμα τόνισε ότι «βρίσκονται σε ειδική κατάσταση αυτόν τον καιρό ενώ αναφέρθηκε στο κακάο που πέρυσι κόστιζε  4,3 ευρώ/ κιλό έφτασε έως 42-44 ευρώ και σήμερα είναι στα 26 ευρώ. «Σε ανάλογη τροχιά κινείται και ο καφές ενώ και στα κρέατα οι τιμές παραμένουν υψηλές εδώ και δυο χρόνια.  Το ελαιόλαδο βρίσκεται σε απόλυτη παράνοια. Το συμπυκνωμένο πορτοκάλι πέρυσι το αγοράσαμε 230 δολ/τόνο και φέτος στη συγκομιδή ήταν στα 600» ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «για κάποια προϊόντα θα πάψει να τίθεται θέμα τιμής αλλά επάρκειας, όπως το πορτοκάλι. Εάν δεν συνέλθει ο μεγάλος πορτοκαλεώνας που είναι η Ν. Αμερική, δεν θα φτάνουν οι ποσότητες» σημείωσε ο κ. ο Θεοδωρόπουλος.