Skip to main content

Cenergy Holdings: Ικανοποιητική ανάπτυξη σε καλώδια και σωλήνες χάλυβα

Ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών στα 3,1 δισ. ευρώ

Για ικανοποιητική ανάπτυξη και στους δύο τομείς, τα καλώδια και τους σωλήνες χάλυβα, κάνει λόγο η διοίκηση της Cenergy Holdings, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ τριμήνου 2024.

Ειδικότερα μιλα για δυναμικό ξεκίνημα του έτους με τις πωλήσεις να φτάνουν Τα 396 εκατ. ευρώ σημειώνοντας 4% αύξηση σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2023. Η λειτουργική κερδοφορία (αναπροσαρμοσμένο EBITDA) διαμορφωθηκε σε 54,4 εκατ. ευρώ, 24% υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, με σταθερά υψηλά περιθώρια κέρδους στο 13,7%. Οι δύο τομείς παρουσίασαν βελτιωμένες επιδόσεις, διαμορφώνοντας τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων σε 23,6 εκατ. ευρώ έναντι 15,4 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023 (+54%). Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ανήλθε σε 3,1 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2024.

Όπως σημειώνει η εταιρεία τα σχέδια επέκτασης σε όλα τα κύρια εργοστάσια του Ομίλου βρίσκονται σε εξέλιξη σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμμα που έχουν τεθεί. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση αναπροσαρμοσμένου EBITDA (α-EBITDA) για το οικονομικό έτος 2024 σε επίπεδα μεταξύ 230 και 250 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings σημειωσε πως “η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας για το πρώτο τρίμηνο του 2024 οφείλεται στο ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο και στην ικανότητά μας να εκτελούμε αποτελεσματικά απαιτητικά ενεργειακά έργα. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των παραγγελιών σταθεροποιήθηκε πάνω από το όριο των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ μεισχυρές δυνατότητες για περαιτέρω αύξηση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους». Αναφορικά με τη δυναμική του ομίλου ο κ Αλεξιου επεσήμανε πως «η απαιτούμενη επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας σε όλες τις κύριες μονάδες παραγωγής βρίσκεται σε εξέλιξη, υποστηρίζοντας τη στρατηγική μας για οργανική ανάπτυξη και εξυπηρετώντας το όραμά μας να χαράξουμε μια δυναμική πορεία στις υποδομές μεταφοράς ενέργειας»