Skip to main content

Πρόγραμμα υποστήριξης για startups στις τεχνολογίες υγείας

Η επιχειρηματική εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2024

To Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του medagoraXL, ενός νέου προγράμματος στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων για τον τομέα των τεχνολογιών υγείας.

Συγκεκριμένα, το medagoraXL θα προσφέρει υπηρεσίες σε υπό σύσταση και νεοσύστατες startups που δίνουν λύσεις στο χώρο της ψηφιακής υγείας, σε νέες τεχνολογίες, σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.λπ.

Επιπλέον, το πρόγραμμα θα προσφέρει επιχειρηματική εκπαίδευση σε ερευνητές, φοιτητές και ακαδημαϊκούς που ενδιαφέρονται για την εμπορική εκμετάλλευση της έρευνάς τους (spin off), το σχεδιασμό ενός επιχειρηματικού εγχειρήματος, τη σύσταση, λειτουργία και ανάπτυξη μιας νεοφυούς εταιρείας, αλλά και καθοδήγηση και διασύνδεση με την αγορά διεθνώς.

Η επιχειρηματική εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2024, ενώ το δίμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το medagoraXL υλοποιείται από το Envolve Entrepreneurship και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του EIT Health.

Όπως εξηγεί ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship, το Envolve Entrepreneurship αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους οργανισμούς στήριξης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2021 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει προσφέρει, μέσω του κεντρικού του προγράμματος, περισσότερα από €6 εκατ. σε 37 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 20 διαφορετικούς κλάδους, συμβάλλοντας στη δημιουργία περισσότερων από 2.000 θέσεων εργασίας, ενώ η αποτίμηση τους, σήμερα, ξεπερνά τα €1,2 δισ. Μέσω του ετησίου προγράμματος βράβευσης, αλλά και του προγράμματος επιτάχυνσης EnvolveXL, έχει υποστηρίξει δεκάδες startups στο χώρο της τεχνολογίας υγείας και του φαρμάκου, όπως η RTsafe, η PD Neurotechnology, το Collaborate Health Cloud, Rodi Pharmaceuticals, κ.ά.

Το 2023, συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, το EIT Health Drive, ώστε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια εξειδικευμένη πρωτοβουλία για startups στον κλάδο της υγείας. Με τη συγχρηματοδότηση του EIT Health και την υποστήριξη άλλων οργανισμών του οικοσυστήματος, το medagoraXL έχει ως στόχο να αποτελέσει αφετηρία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις αυτού του κλάδου.