Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ανοδικό διήμερο για την Intracom εν όψει της Γ.Σ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν τη διανομή μερίσματος και την επιστροφή κεφαλαίου

Αξιοσημείωτη άνοδο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση εμφανίζει η μετοχή της Intracom Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζει στην επικείμενη τακτική Γενική Συνέλευση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται κατά τουλάχιστον 1,6% και διαμορφώνεται στα 3,70 ευρώ, με τη σωρευτική μεταβολή στο διήμερο να καθορίζεται σε περίπου +3,5%.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενόσω αύριο είναι προγραμματισμένη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, με τους αναλυτές να «ποντάρουν» σε κάποια ευχάριστη ανακοίνωση εκ μέρους της διοίκησης.

Την ίδια στιγμή, οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν αφενός τη διανομή μερίσματος, αφετέρου την επιστροφή κεφαλαίου, οι αποκοπές των οποίων είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Χρηματιστήριο: Η σίγουρη ένταξη στον FTSE 25 και τα πιθανά… exit

Πρόκειται για το 3ο συνεχόμενο έτος, κατά το οποίο η διοίκηση της Intracom «ανοίγει» το ταμείο και επιβραβεύει τους μετόχους, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από την περίοδο 2004 – 2007.

Υπενθυμίζεται ότι για το οικονομικό έτος 2023, ο εισηγμένος Όμιλος είχε ανακοινώσει καθαρή κερδοφορία 18,3 εκατ. ευρώ, με το σύνολο ενεργητικού να αγγίζει τα 490 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια να αυξάνονται στα 381 εκατ. ευρώ.

310 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση

Αυτή την στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της Intracom υπολογίζεται σε περίπου 310 εκατ. ευρώ, απέχοντας σχεδόν -15% από τα φετινά υψηλά, όταν η μετοχή απογειώθηκε έως τα 4,33 ευρώ (υψηλό 15 ετών).

Παρά την επακόλουθη διόρθωση, πάντως, η συνολική μεταβολή στο 2024 είναι θετική κατά +7% και έρχεται να προστεθεί στο +90% του προηγούμενου 12μηνου.

Φυσικά, η ανοδική πορεία σχετίζεται άρρηκτα και με τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις των συμμετοχών του Ομίλου σε Intralot (7,1%) & Intrakat (5%), ενώ μην ξεχνάμε τόσο την Κλουκίνας – Λάππας (μέσω της Intracom Properties), όσο και την Κέκροψ (μέσω της Intradevelopment)

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή τιμή της μετοχής της Intracom, ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E κυμαίνεται στο 10,7x, ενώ ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV δεν ξεπερνά το 0,9x.

Φουρλής: Πώς θα ξεκολλήσει από το «εμπόδιο» των 200 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)