Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η αντίδραση του ΟΤΕ, τα υψηλά της ΕΤΕ και η αναμονή στην ΤΕΝΕΡΓ

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Αντίδραση: Σημάδια αντίδρασης, μετά τις διαδοχικές καθοδικές συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, παρουσιάζει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία χθες έκλεισε στα υψηλά ημέρας (14,16 ευρώ), πραγματοποιώντας μίνι ράλι 3%. Βέβαια, παρά την άνοδο, η μετοχή εξακολουθεί να υποαποδίδει σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, με τη μεταβολή στο 12μηνο να είναι αρνητική κατά 1%. Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η αντίδραση.

Ορόσημο: Πολύ κοντά στα υψηλά 8,5 ετών βρίσκεται εκ νέου η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έχει επιστρέψει στην περιοχή των 8,4 ευρώ. Χθες, ο τραπεζικός τίτλος τερμάτισε στα υψηλά ημέρας, με την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να απέχει μόλις 235 εκατ. ευρώ από το ορόσημο των 8 δισ. ευρώ.

Διόρθωση: Απώλειες άνω του 6% εμφανίζει στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις η μετοχή της Cenergy, η οποία φαίνεται ότι «χωνεύει» τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 9 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχει οπισθοχωρήσει στα 8,4 ευρώ, έχοντας μια συνολική αξία 1,6 δισ. ευρώ. Μέσα στο τελευταίο 12μηνο, πάντως, η μετοχή τρέχει ένα ράλι +53%.

Μεγέθη: Αύριο θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της Τέρνα Ενεργειακή για το α’ τρίμηνο του 2024, ενόσω η τιμή της μετοχής παραμένει στην περιοχή των 18 ευρώ, εν αναμονή των εξελίξεων για την πιθανή πώληση του πλειοψηφικού πακέτου στο fund από τα Εμιράτα. Η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης υπολογίζεται στα 2,1 δισ. ευρώ ή αλλιώς στα 18,2 ευρώ/μετοχή, αυξημένη κατά 15% σε σχέση με τα τέλη του 2023.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)