Skip to main content

Φωκίων Καραβίας: Μέρισμα μόνον μετρητά για τη χρήση του 2023 – Πάνω από 9 σεντς

O κ. Καραβίας προέβλεψε μια ακόμη έκδοση MREL μέχρι το τέλος του έτους

Μέρισμα ύψους λίγο πάνω από 9 σεντς ανά μετοχή επιθυμεί να διανείμει η Eurobank (30% των κερδών της) για το 2023 όλα μετρητά χωρίς επαναγορά μετοχών όπως διευκρίνισε ο κ. Καραβίας κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα έτη που προβλέπουν μέρισμα 40% για τα κέρδη του 2024 και 50% για τα κέρδη του 2025 εκεί δεν αποκλείεται να λάβει χώρα buy back μετοχών δήλωσε ο CEO της Eurobank.

O κ. Καραβίας προέβλεψε μια ακόμη έκδοση MREL μέχρι το τέλος του έτους και συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο.

Δεν ανησυχεί για τα κόκκινα δάνεια (παρουσιάζεται μια αύξηση κόκκινων δανείων στην στεγαστική πίστη). Σημειώνει ότι αυτά θα παραμείνουν σε επίπεδο 3% και φέτος .

Σε ό,τι αφορά την πιστωτική επέκταση παρά τις αποπληρωμές θεωρεί πως οι στόχοι θα πιαστούν και αυτοί προβλέπουν 1,3 δισ. καθαρή επέκταση στην Ελλάδα και 1 δισ. ευρώ στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την κυπριακή αγορά και την Ελληνική τράπεζα αναμένει την επόμενη έγκριση από τις αρχές για το ποσοστό της Eurobank που έχει φθάσει στο 55% και μετά θα πραγματοποιήσει δημόσια πρόταση για την οποία δεν έκανε περαιτέρω σχόλια.

Τέλος ανέφερε πως η τράπεζα ετοιμάζει νέα συνθετική τιτλοποίηση.