Η επόμενη μέρα στην Θεσσαλία, άφησε πίσω της τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας γεμάτο προκλήσεις για ανασυγκρότηση. Σε αυτές τις προσπάθειες, σύμμαχος από την πρώτη στιγμή υπήρξε η Coca-Cola στην Ελλάδα, η οποία με τις πράξεις της απέδειξε τη σπουδαιότητα της εταιρικής υπευθυνότητας.
Με στοχευμένες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των πληγέντων, η Coca-Cola στην Ελλάδα έσπευσε να συνδράμει στην υποστήριξη της περιοχής. Μερικές από τις ενέργειες άμεσης ανακούφισης, ήταν η δωρεά 2 εκατομμυρίων φιαλών νερού ΑΥΡΑ τα οποία μοιράστηκαν σε συνανθρώπους μας που είχαν άμεση ανάγκη. Την ίδια στιγμή, αξιοποιώντας την πολύτιμη, και όπως απεδείχθη, αναγκαία συνεργασία της με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υποστήριξε ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατροφαρμακευτικής αρωγής για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποιεί οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες.
Σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι μεγάλες, η Coca-Cola στην Ελλάδα, σε στενή συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) καθώς και με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, αναλαμβάνει δράση υλοποιώντας ένα αντιπλημμυρικό έργο που ενισχύει τα έργα που ήδη πραγματοποιεί ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ). Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να προστατεύσει την περιοχή από πιθανά μελλοντικά ακραία φαινόμενα.
Επιπλέον, ανταποκρίνεται με αποφασιστικότητα στις κρίσιμες ανάγκες της Θεσσαλίας παρέχοντας ουσιαστική υποστήριξη και βοήθεια στις κοινότητες που επλήγησαν από τις πλημμύρες καθώς περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων από την περιοχή της Μπάρας των Τρικάλων, μιας από τις περιοχές της πόλης που υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τις καταστροφικές πλημμύρες.
Αυτό το πρωτοποριακό έργο σύμπραξης ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, αποδεικνύει πως με τη δύναμη της συνεργασίας η προστασία του περιβάλλοντος και η ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε κρίσιμες καταστάσεις μπορεί να επιφέρει καινοτόμες λύσεις και να ενισχύσει την ικανότητα αντίδρασης σε περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές κρίσεις.