Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «πρωταθλήτρια» με ράλι 500% και το μέρισμα… γιοκ στο Ιατρικό

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Οι μέτοχοι: Στο 5,15% ανέρχεται τελικά η έμμεση και άμεση συμμετοχή της Goldman Sachs στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ. Όσον αφορά τους υπόλοιπους μετόχους, το ελληνικό δημόσιο ελέγχει το 34,1%, ενώ το CVC αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο με ποσοστό 10%. Περίπου στο 7% υπολογίζεται, τέλος, το μερίδιο του Helikon Investments.

Ράλι 500%: H Δομική Κρήτης είναι η «πρωταθλήτρια» του τελευταίου 12μηνου στο Χρηματιστήριο, καθώς η απόδοση της μετοχής ξεπερνά το 500% (!). Πρόκειται, ομολογουμένως, για μια εντυπωσιακή μεταβολή, η οποία φέρει την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου και βασικού μετόχου, Δημήτρη Κούτρα. Σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε σχεδόν 75 εκατ. ευρώ, ένας αριθμός αρκετά «αλμυρός», δεδομένου ότι το P/E καθορίζεται στο 60x και το P/BV στο 6,2x.

Μέρισμα… γιοκ: Χωρίς μέρισμα θα μείνουν φέτος οι μέτοχοι του Ιατρικού Αθηνών Ε.Α.Ε., καθώς η διοίκηση αποφάσισε να… αποφύγει τις χρηματικές διανομές. Κι αυτό, παρά τη βελτιωμένη κερδοφορία που είχε ανακοινωθεί για το α’ εξάμηνο. Πάντως, σοφότεροι θα γίνουμε στις 30 Απριλίου, όταν δημοσιευθούν τα οικονομικά μεγέθη του 2023. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η εισηγμένη είχε διανείμει μέρισμα 0,03 ευρώ (απόδοση 1,55%).

Ίδιες μετοχές: Συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών στην Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, καθώς στις τελευταίες συνεδριάσεις του Μαρτίου έλαβαν χώρα αγορές συνολικής αξίας 12.165 ευρώ. Η μέση τιμή κτήσης καθορίστηκε στα 3,32 ευρώ, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται μέσω της Optima Bank.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)