Tην επέκτασή της στην Ελλάδα, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για βιώσιμη παραγωγή ενέργειας και ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία Reden, διεθνής κατασκευαστής φωτοβολταϊκών και παραγωγός ηλεκτρισμού.
Από το 2020 που ιδρύθηκε στην Αθήνα με την απόκτηση ηλιακού πάρκου 37 MW, η Reden γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενισχύοντας την ενεργειακή μετάβαση με ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων υπό ανάπτυξη.
Με παρουσία σε 9 χώρες και με έδρα στη Γαλλία, η Reden Ελλάδας διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ισχύος 815 MW, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.
Επιπλέον, το επιχειρησιακό πάρκο των 37 MW της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει 71 μονάδες, αναπτύσσεται εντατικά για να ενισχύσει την παραγωγική της ικανότητα με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση.
H Reden, όπως επισημαίνει, ευθυγραμμίζεται σταθερά με τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για την παραγωγή τουλάχιστον του 82% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.
Μετάβαση προς τη βιώσιμη ενέργεια
Ως υπέρμαχος της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, η εταιρεία πιστεύει ότι αυτή είναι η βέλτιστη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα μέσω τεχνολογικών εξελίξεων και πρωτοβουλιών ανακύκλωσης. Οι δομές της μπορούν επιπλέον να παρέχουν πολύπλευρα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας έναντι των κλιματικών κινδύνων και της βελτίωσης των χώρων, χωρίς να διακυβεύεται η περιβαλλοντική ασφάλεια.
Επιπλέον, η Reden επικεντρώνεται στην προώθηση των τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας, ιδιαίτερα στις λύσεις μπαταριών, η οποία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της σταθερότητας και της αξιοπιστίας του δικτύου.
Ο Θρασύβουλος Αποστολίδης, Country Manager της Reden Ελλάδος, δήλωσε: «Επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα και θα συμβάλλουμε στη μετάβαση της χώρας προς τη βιώσιμη ενέργεια, σταθερός εταίρος στο ταξίδι της Ελλάδας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταξύ άλλων με την αποτελεσματική ενσωμάτωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα υπάρχοντα δίκτυα. Σταθερή μας φιλοδοξία είναι να φτάσουμε το 1 GW σε λειτουργία μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, μέσω στρατηγικών επενδύσεων και συνεργασιών, αλλά και συνεχούς προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευημερία».
Με τη σειρά του, ο Thierry Carcel, διευθύνων σύμβουλος της Reden, δήλωσε: «Με ισχυρή εξειδίκευση στα αγροβολταϊκά, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ενεργειακός τομέας μπορεί να φέρει βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις σε αγροτικά ζητήματα. Ενόψει της κλιματικής αλλαγής, οι φωτοβολταϊκές κατασκευές μπορούν πράγματι να βελτιώσουν την καλή διαβίωση των ζώων και την ποιότητα των ζωοτροφών, επιτρέποντας τη χρήση μη παραγωγικής γης. Ως αποτέλεσμα, δεν παράγουμε μόνο πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και δίνουμε τη δυνατότητα στις καλλιέργειες να διατηρηθούν, να συνεχίσουν ή ακόμα και να αρχίσουν νέες».