Σε προχωρημένες συζητήσεις με πολυεθνική εταιρεία για πιθανή πώληση, χωρίς όμως να έχει κλείσει ακόμη κάποια συμφωνία, βρίσκεται η εταιρεία ταχυμεταφορών του ομίλου Quest, ACS.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γερμανική GLS Group. Η γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, απασχολεί 23.000 εργαζόμενους και το 2022/23 είχε έσοδα 5,2 δισ. ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ACS Courier είναι συνεργάτης της GLS Group στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η διοίκηση του ομίλου Quest, σε επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά, ο όμιλος έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν αποδέκτης προτάσεων εξαγοράς της ACS από διεθνείς επενδυτές. Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές δεν καρποφόρησαν, καθώς φαίνεται ότι το τίμημα δεν ικανοποίησε.
Όπως προσθέτει η Quest σε απάντηση επιστολής της Κεφαλαιαγοράς: «Η ACS κατέχει τα τελευταία πολλά χρόνια σημαντική θέση στην ελληνική αγορά ταχυμεταφορών και υλοποιεί ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων και συνεχούς ανάπτυξης. Η μητρική Εταιρεία (“Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία”) έχει γίνει πρόσφατα (όπως και στο παρελθόν) αποδέκτης ενδιαφέροντος και προτάσεων, σχετικά με την ACS από διεθνείς δυνητικούς επενδυτές.
Η Εταιρεία εξετάζει και αξιολογεί προσεκτικά οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική πρόταση, με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων της, καθώς και των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου Quest.
Εν προκειμένω, η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν έχει συνάψει οιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία για συμμετοχή νέου επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της ACS.
Η εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε οριστική συμφωνία».
Σημειώνεται ότι ο Θεόδωρος Φέσσας επένδυσε στην ACS το 2000, διαβλέποντας την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο απαιτούσε φυσικά κανάλια διανομής.
Η ACS από μια εταιρεία με έσοδα 59 εκατ. ευρώ το 2001 και σχεδόν μηδενικά καθαρά κέρδη, έγινε μια εταιρεία με τζίρο 142 εκατ. ευρώ το 2022 και με καθαρά κέρδη κοντά στα 15 εκατ. ευρώ