Πολύ κοντά στην περιοχή των 600 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον η χρηματιστηριακή αξία της Epsilon Net, η οποία μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε υποστεί μια βίαιη καθίζηση (από τα 12 στα 8,2 ευρώ), μετά την αποκάλυψη του mega λογιστικού λάθους των 2,3 εκατ. ευρώ στις οικονομικές καταστάσεις του 2022.
Σήμερα η μετοχή της εταιρείας του Γιάννη Μίχου (ελέγχει το 55,4%) ανέρχεται στα επίπεδα των 11 ευρώ, μετρώντας κέρδη της τάξης του 15% από τις αρχές του 2024 και γεφυρώνοντας σε μεγάλο ποσοστό την απόσταση από τα περσινά ιστορικά υψηλά των 12 ευρώ.
Μάλιστα, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης υπολογίζεται στα 585 εκατ. ευρώ, αποτελώντας την 33η πολυτιμότερη εισηγμένη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Ακριβά P/E και P/BV
Ωστόσο, αυτήν την στιγμή, η Epsilon Net φαίνεται ότι διαπραγματεύεται σε «ακριβά» επίπεδα, δεδομένου ότι οι δείκτες P/E και P/BV κυμαίνονται στο αρκετά υψηλό 33x και 11x, αντίστοιχα.
Μια σύγκριση με τον MSCI Europe Technology καταδεικνύει ότι η ελληνική εταιρεία έχει «θερμανθεί» για τα καλά, δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές ομοειδείς διαθέτουν P/E 27,3x και P/BV 5,5x.
Μην ξεχνάμε, δε, ότι η εταιρεία του κ. Μίχου, η οποία εισήχθη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών μόλις τον Ιούλιο του 2020, «τρέχει» ένα σωρευτικό ράλι άνω του 1.600% μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια (αρχική τιμή 0,6 ευρώ), κάτι το οποίο καλλιεργεί τις συνθήκες για μια… στάση, προκειμένου να υπάρξει αφομοίωση των κεκτημένων.
Ο στόχος για πωλήσεις 150 εκατ. ευρώ
Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, τώρα, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, τα ψηφιακά βιβλία εσόδων – εξόδων, η κάρτα εργασίας και η υποχρεωτική χρήση POS αποτελούν μερικές από τις κρατικές μεταρρυθμίσεις, από τις οποίες συνεχίζει να ωφελείται η Epsilon Net.
Και φυσικά υπάρχει και σύμπραξη με την Εθνική Τράπεζα (ελέγχει το 7,5% των μετοχών) στον κλάδο του embedded finance (Epsilon Pay κ.α.).
Η ίδια η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη πωλήσεων της τάξης των 150 εκατ. ευρώ και περιθώριο κερδών EBITDA άνω του 30% έως το 2025.
Στο 9μηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διευρύνθηκε στα 59,4 εκατ. ευρώ, με τα προ φόρων κέρδη να φθάνουν στα 15,7 εκατ. ευρώ -αισθητά βελτιωμένα σε σχέση με το 2022
Συγχρόνως, ο καθαρός δανεισμός παρέμεινε αρνητικός, παρά τις υψηλές δαπάνες για εξαγορές (35 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια).
(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)