Skip to main content

Intralot: Από 21/2 η δημόσια προσφορά για το ομολογιακό

facebook.com/intralot

5ετούς διάρκειας - Στόχος να αντληθούν έως 130 εκατ. ευρώ

Στις 21 Φεβρουαρίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για το κοινό ομολογιακό δάνειο της Ιntralot, 5ετούς διάρκειας έως ποσού 130 εκατομμυρίων ευρώ (με ελάχιστο όριο τα 120 εκατ. ευρώ), διαιρούμενου σε έως 130.000 άυλες, κοινές, ονομαστικές ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη.

Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι είναι οι Τράπεζα Πειραιώς και alpha Bank, Ανάδοχοι Attica Bank, Ambrosia Capital, Euroxx και Σύμβουλος Έκδοσης Τράπεζα Πειραιώς.

Η δυνητική αγορά-στόχος των Ομολογιών καταλαμβάνει: ιδιώτες πελάτες, επαγγελματίες πελάτες και επιλέξιμους αντισυμβαλλόμενους, όλα τα δίκτυα διανομής των Ομολογιών, (ήτοι, επενδυτική υπηρεσία παροχής επενδυτικής συμβουλής, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, λήψης/διαβίβασης εντολής και εκτέλεσης εντολής), θεωρούνται κατάλληλα για τους πελάτες της δυνητικής αγοράς-στόχου.

Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 39.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 130.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και ποσοστό έως και 70% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι έως και 91.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 130.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

Όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, η Intralot είναι εταιρεία τεχνολογίας και δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια στη διεθνή αγορά των τυχερών παιγνίων. Η τάση που επικρατεί στη συγκεκριμένη αγορά αφορά κατά κύριο λόγο τη λειτουργία της βάσει  σωστών ρυθμιστικών κανόνων γεγονός που ευνοεί τις καλά οργανωμένες και καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου. Η δίνει δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά τυχερών παιγνίων στις ΗΠΑ. Ειδικότερα εστιάζει στον on line στοιχηματισμό που έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή CEO της εισηγμένης εταιρείας, Χρ. Σφάτο, η αξία της αγοράς των λοταριών στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 100 δις. δολ. και μόλις το 7% αφορά το on line κανάλι, σε σύγκριση με 25% της ευρωπαϊκής αγοράς που θεωρείται πιο ώριμη και ανεπτυγμένη σε αυτό τον τομέα. Η Intralot δραστηριοποιείται σε 11 αμερικανικές πολιτείες, απασχολεί συνολικά 700 άτομα και διαθέτει κεντρικά γραφεία στην Ατλάντα. Στόχος της είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη της δραστηριότητας της στην αμερικανική αγορά. Επιπλέον εστιάζει στη σύναψη συμβολαίων τεχνολογίας στον κλάδο των τυχερών παιγνίων σε ανεπτυγμένες αγορές.