Θεωρείται ένας από τους μακροβιότερους CEO στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, καθώς κατέχει τη θέση από το μακρινό… 1994. Σήμερα, «βλέπει» τη μετοχή της εταιρείας του στο ψυχολογικό όριο των 10 ευρώ, για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα του, προσφέροντας μεγάλη υπεραξία στους μετόχους.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Τσινάβο, ο οποίος εργάζεται στην γαλακτοβιομηχανία Κρι – Κρι από το 1983, όταν δηλαδή η εταιρεία αποτελούσε μια μικρή αλλά ανερχόμενη οικογενειακή επιχείρηση από τις Σέρρες. Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, με την Κρι – Κρι να αλλάζει πολλές… πίστες. Πλέον συνιστά μια εισηγμένη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αξίας 330 εκατ. ευρώ.
Το 2003, όταν ο κ. Τσινάβος αποφάσισε να εισαγάγει την Κρι – Κρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή κυμαινόταν κάτω του 1 ευρώ. Σήμερα, όπως προαναφέρθηκε, αιωρείται στα επίπεδα των 10 ευρώ. Αυτό σημαίνει συνολικό άλμα της τάξης του 1.000%. Την ίδια στιγμή, η μερισματική της απόδοση κυμαίνεται σταθερά άνω του 2%, ενώ ο δείκτης P/E καθορίζεται στο 11,7x, γεγονός που δικαιολογεί μια περαιτέρω ενίσχυση της μετοχής.
Μάλιστα, οι αναλυτές της Fast Finance «βλέπουν» ως επόμενο μεγάλο ορόσημο τα 14,5 ευρώ. Από την πλευρά της, η BETA Securities συγκαταλέγει τη μετοχή στις «κορυφαίες επιλογές» για το 2024, με τη διείσδυση στην αμερικανική αγορά να υπογραμμίζει το μεγάλο potential της εισηγμένης.
Το βασικό εμπόδιο της βιομηχανίας, η οποία έχει καταστεί «συνώνυμο» του δροσερού γιαουρτιού και του γλυκού παγωτού από σερραϊκό γάλα, έγκειται στον οικογενειακό της χαρακτήρα (η οικογένεια Τσινάβου ελέγχει το 72%), καθώς το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς είναι αρκετά περιορισμένο, θέτοντας εμπόδια στην πιθανή είσοδο θεσμικών επενδυτών.
Ακόμη και έτσι, όμως, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο, ώστε η μετοχή της Κρι – Κρι να ενισχύεται κατά 3,5% από τις αρχές του 2024, κατά 51% από τις αρχές του 2023 και κατά 80% από τις αρχές του 2020, υπεραποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.