Skip to main content

ASBIS: εννιά μήνες επιτυχίας στην ελληνική αγορά

Η εταιρεία δημοσιεύει τα αποτελέσματα του πρώτου, επιτυχημένου 9μήνου στην χώρα μας.

Sponsored Content

Η ASBIS Hellas συμπλήρωσε με επιτυχία τους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας της στην ελληνική αγορά, επιτυγχάνοντας αρκετά σημαντικά ορόσημα. Η εταιρεία ενίσχυσε το τεχνολογικό οικοσύστημα της χώρας με τις νέες λύσεις της, κατέγραψε ισχυρή αύξηση στην εισροή παραγγελιών, εξορθολόγησε σημαντικά το λειτουργικό της μοντέλο (και συνεχίζει προς αυτήν την κατεύθυνση) και εισήγαγε καινοτόμες λύσεις τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για τις κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας.

Μια πορεία επιτυχίας

Η αρχή έγινε στα τέλη του 2022, όταν η ASBIS ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, ιδρύοντας την κατά 100% θυγατρική της ASBIS Hellas ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ. Η εταιρεία αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Value Added Services στην Πληροφορική (VAD), Λύσεις Ρομποτικής (μέσω της εμπορικής επωνυμίας AROS – ASBIS RObotics Solutions) και Διανομή Καταναλωτικών Προϊόντων.

Τα τμήματα και οι λειτουργίες τους

Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, το τμήμα VAD της ASBIS Hellas διεύρυνε σημαντικά το δίκτυο των προμηθευτών του. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αποτελεί πλέον τον κορυφαίο αντιπρόσωπο ολοκληρωμένων λύσεων και τεχνολογικών προϊόντων από 22 διακεκριμένες παγκόσμιες εταιρείες πληροφορικής – όπως η PureStorage, η A10 Networks, η Supermicro, η NVIDIA, η Ubiquity αλλά και η Prestigio Solutions με λύσεις Digital Signage και Multiboards. Αυτό έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και εξέλιξη του τοπικού τεχνολογικού οικοσυστήματος σε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό. Επιπλέον, η εισροή παραγγελιών έχει παρουσιάσει σταθερή αύξηση, με τις λύσεις πληροφορικής που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να είναι οι κορυφαίες σε πωλήσεις στην περιοχή. Επιπλέον, υπήρξε σημαντική αύξηση της ζήτησης για λύσεις που μπορούν να απλοποιήσουν πολύπλοκες εσωτερικές διαδικασίες για εταιρείες μεγάλου μεγέθους.

Το τμήμα AROS απευθύνεται σε επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων αλλά και σε σημαντικές για την κοινωνία δομές, όπως νοσοκομεία και σχολεία, με εξειδικευμένες λύσεις συνεργατικής ρομποτικής που ανταποκρίνονται στις πολύπλοκες ανάγκες κάθε πελάτη. Η AROS έχει υπογράψει συμφωνίες με την DOBOT & AUBO – κορυφαίους κατασκευαστές για συνεργατικούς ρομποτικούς βραχίονες, τη DH Robotics, κατασκευαστής grippers και περιφερειακών για ρομποτικούς βραχίονες και αυτοματισμούς και την GAUSIUM για συνεργατικά ρομπότ καθαρισμού, ενισχύοντας τη θέση της ως προμηθευτής ρομποτικών λύσεων στην Ελλάδα. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την ομάδα R&D της AROS και για την ανάπτυξη in House λύσεων για καινοτόμες εφαρμογές όπως palletizing, logistics και security.

Το τμήμα Καταναλωτικών Προϊόντων επιβλέπει όλες τις δραστηριότητες λιανικής και ηλεκτρονικής πώλησης στην ελληνική αγορά καλύπτοντας μεταξύ άλλων τομείς λιανικής πώλησης, όπως καταστήματα Consumer Electronics, Telco, DIY, FMCG, και εξειδικευμένων λύσεων Hi-Fi. Το προϊοντικό portfolio της ASBIS Hellas συμπεριλαμβάνει gaming προϊόντα υψηλής ποιότητας, περιφερειακά Η/Υ, smart οικιακές συσκευές και τηλεοράσεις, Premium εξοπλισμό ήχου και εικόνας, διανομή ηλεκτρονικού λογισμικού και προϊόντα θέρμανσης. Η εταιρεία καλύπτει τις ανάγκες επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών, αντιπροσωπεύοντας μέχρι σήμερα τα παρακάτω brands:

-Οικιακές συσκευές: Aqara, AENO, MILL
-Προϊόντα ήχου και εικόνας υψηλής ποιότητας: B&O, Loewe
-PC Gaming και περιφερειακά υπολογιστών: Lorgar, Canyon, Cougar

Τι δηλώνει ο Γιάννης Κούνας, Γενικός Διευθυντής της ASBIS Hellas

«Η ASBIS σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία στην ελληνική αγορά τους τελευταίους εννέα μήνες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε τις εντυπωσιακές μας επιδόσεις, αποδεικνύοντας την ακλόνητη δέσμευσή μας στην εξυπηρέτηση του πελάτη και την επίτευξη απαράμιλλων αποτελεσμάτων. Το ιστορικό επιτυχίας του ομίλου ASBIS αποτελεί απόδειξη της προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας και τους τελικούς καταναλωτές και είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας στο να συνεχίσουμε να παράγουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η ομάδα μας είναι αφοσιωμένη στην παροχή κορυφαίων τεχνολογικών υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε δυναμικά προς την κατεύθυνση της επιτυχίας. Το πρόσφατα εγκαινιασμένο Training & Showroom Center δίπλα στα γραφεία μας, υποδέχεται καθημερινά τους συνεργάτες μας, τους υπάρχοντες πελάτες μας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για συνεργασία, επιδεικνύοντας όλες τις λύσεις και τα brands που προσφέρουμε στην ελληνική αγορά».