Επτά καινοτόμες εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων διεξήγαγαν 28 B2B συναντήσεις με 14 startups και πανεπιστημιακά spin-offs, για να διερευνήσουν συνέργειες και να συζητήσουν συνεργασίες, στο 12ο θεματικό εργαστήριο Innovation Ready του ΣΕΒ «Βιώσιμες τεχνολογίες αγροδιατροφής για την ελληνική βιομηχανία».
Στο 12ο θεματικό εργαστήριο «Agrifood technologies for the Greek industry»,» που υλοποιεί ο Τομέας Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovation Ready, συζητήθηκαν τεχνολογίες και επιχειρησιακές λύσεις που βελτιώνουν την παραγωγή και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων της βιομηχανίας τροφίμων.
Η εκδήλωση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου και έδωσε την ευκαιρία σε 7 ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τρόφιμο και τη διατροφή να συζητήσουν με 14 τεχνολογικές εταιρείες (startups) και τεχνοβλαστούς (spin-offs) για τις δυνατότητες συνεργείων και συνεργασιών μεταξύ τους. Το εργαστήριο διεξήγαγε, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, 28 κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο στα γραφεία του ΣΕΒ όπου οι εταιρείες συναντήθηκαν δια ζώσης, όσο και με τηλεδιασκέψεις.
Τα Innovation Ready workshops επιτρέπουν σε εκπροσώπους της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους, να συναντιούνται με εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας αλλά και ερευνητικές ομάδες για την αναζήτηση τεχνολογικών και εμπορικών συνεργασιών.
Στο 12ο Innovation Ready συμμετείχαν οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΑΓΡΟΒΙΜ, agrohellas, Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, ΙΟΝ, ΚΟΝΒΑ, Μπάρμπα Στάθης, οι οποίες συναντήθηκαν με τις Agroknow, Biocos, Wikifarmer, Insighio, Gaia Robotics, Agenso, Inagros, Agritrack, Managi, Mobase, Farmair, Foodoxys, Plasma4Food, και Eden Core.
Μιλώντας στην έναρξη του εργαστηρίου, o Senior Advisor του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ, Κώστας Τρούλος, επισήμανε: «Μετά από έναν κρίσιμο κύκλο online παρουσίας – λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, το Innovation Ready μετασχηματίζεται σε μία matchmaking εκδήλωση ώστε να επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση στις εταιρείες μέλη μας να καινοτομήσουν, και στις εταιρείες του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας να αναπτυχθούν. Η σημερινή πρώτη εκδήλωση στο νέο φορμάτ, αφορά στον τομέα της αγροδιατροφής, έναν σημαντικό τομέα οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, και το επίπεδο της συμμετοχής μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση».
Από την πλευρά της, η Μάγκυ Αθανασιάδη, διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς, η συστηματική δράση μας στον ΣΕΒ για πάνω από 10 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της βιομηχανίας και των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας αρχίζει να καρποφορεί».