Skip to main content

Φρ. Σταθάκης στο Naftemporiki TV: Το κρητικό μέλι ταξιδεύει στις διεθνείς αγορές

Ο πρόεδρος της StathakisFamily μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής για το ξεκίνημα, την πορεία και τα σχέδια της επιχείρησης

Για το ξεκίνημα, τη διαδρομή και τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της StathakisFamily μίλησε στην εκπομπή In Business του Naftemporiki TV, με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Φραγκίσκος Σταθάκης, μέσα από το διαδραστικό κατάστημα στην Κίσσαμο Χανίων. Με παρουσία από το 1963 στον χώρο της μελισσοκομίας και του εμπορίου μελιού, η εταιρεία Stathakis Family, απέκτησε το δικό της τυποποιητήριο και από τότε το αυθεντικό μέλι κατάφερε να αναζητήσει την τύχη του, να ταξιδέψει και να «γλυκάνει» τις διεθνείς αγορές με αποτέλεσμα σήμερα να εξάγεται σε 27 χώρες.

«Το κρητικό μέλι» ανέφερε ο κ. Σταθάκης, «είναι ένα πάρα πολύ δυνατό προϊόν, ένα ιδιαίτερο προϊόν και αυτό προσπαθήσαμε να το επικοινωνήσουμε. Τελικά αυτό αναγνωρίστηκε με αποτέλεσμα αυτήν την επιτυχία μικρή ή μεγάλη. Το μοναδικό πευκοθυμαρόμελο Κρήτης ΠΟΠ το βγάλαμε πρώτοι στην αγορά, αρέσει πάρα πολύ στο καταναλωτή και είναι ένα ιδιαίτερο μέλι. Η ανάμειξη πεύκου και θυμαριού γίνεται κατευθείαν από τη μέλισσα και βγαίνει μόνο στην Κρήτη, έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και μια καραμελένια γεύση με άρωμα θυμαριού, το οποίο αξίζει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι».

Η περαιτέρω ανάπτυξη των ποιοτικών εξαγωγών είναι στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της επιχείρησης.

Σχολιάζοντας τις προκλήσεις της εποχής για τον κλάδο ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι, «η ξηρασία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ στην Κρήτη, είναι ένα μείζον και πάρα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει αντιμετωπιστεί με κάποιο τρόπο».