Skip to main content

Τι είναι η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»: Ο Αγ. Πιστιόλας στο Naftemporiki TV

Ο Άγις Πιστιόλας, πρόεδρος πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και μέλος δ.σ. AGRINO, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Στην εκπομπή In Business 9-11 του Naftemporiki TV με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο εμφανίστηκε ο Άγις Πιστιόλας, πρόεδρος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και μέλος του δ.σ. της Agrino. Ο κ. Πιστιόλας αναφέρθηκε αρχικά στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», λέγοντας ότι είναι «η μοναδική οργανωμένη πρωτοβουλία  που εδώ και 10 χρόνια έχει στόχο την προβολή του ελληνικού επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με 70  αμιγώς ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις μεταποιητικές που παράγουν και εξάγουν, με έδρα, παραγωγή και ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Διατηρούν στην Ελλάδα την έδρα των εγχωρίων και διεθνών δραστηριοτήτων τους και η προστιθέμενη αξία των προϊόντων που εξάγουν, μένει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Πρόσθεσε, δε, πως «μια αμιγώς ελληνική εταιρεία του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ δανείζεται από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, χρησιμοποιούμε κατά κόρον εγχώριες πρώτες ύλες και φορολογούμαστε ακόμα και τα μερίσματα σε αντίθεση με τις ελληνικές εταιρείες που έχουν έδρα στο εξωτερικό και ακόμα και ο φόρος μεταβίβασης, το βασικό θέμα που εμείς ζητάμε από την ελληνική πολιτεία, παραμένει στην Ελλάδα».

«Τα μέλη στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχουν ταχθεί να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοί τους είναι μέλος της οικογένειάς τους. Υπό αυτή την έννοια είναι ένας αγώνα διαρκής, θέλουμε να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας, έχουμε απλώσει αρκετά τα πλοκάμια μας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Κάνουμε πολλά πράγματα και κυρίως κάνουμε συνέργειες μεταξύ μας την ώρα που Έλληνας δεν έχει μάθει να συνεργάζεται, στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποκλίνεται το εγώ στο εμείς, το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Τέλος ανέφερε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι οι εξαγωγές. «Η αγροδιατροφική πρώτη ύλη για εμάς έχει υψηλό κόστος αλλά και υψηλή διατροφική αξία. Η Ελλάδα δεν θα μακροημερεύσει βασισμένη στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει πολύ υψηλά επίπεδα καινοτομίας στις εταιρείες της».