Skip to main content

Τα 5 βήματα των επιχειρήσεων που θέλουν να αξιοποιήσουν ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα

Δεν περιμένουμε, πλέον, το πρόγραμμα για να προετοιμαστούμε, αλλά προετοιμαζόμαστε πριν την ανακοίνωσή του, προκειμένου να υποβάλλουμε εγκαίρως και ορθά.

Μετά την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας και, πολύ περισσότερο, με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που αναμένεται, όλο και περισσότερα χρηματοδοτικά προγράμματα ανακοινώνονται. Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις;

Βήμα πρώτο: Αναζητήστε έναν αξιόπιστο επενδυτικό σύμβουλο.

Βήμα δεύτερο: Δημιουργήστε μαζί του το στρατηγικό πλάνο της επιχείρησής σας, τουλάχιστον, για την επόμενη τριετία.

Βήμα τρίτο: Αναζητήστε, ανάλογα με το στρατηγικό σας πλάνο, τις επενδύσεις που είναι απαραίτητες για την υλοποίησή του και οργανώστε τον ανάλογο προϋπολογισμό.

Βήμα τέταρτο: Σχεδιάστε το χρηματοδοτικό σχήμα των επενδύσεων, κατανέμοντας τις ανάγκες ανάμεσα σε ίδια κεφάλαια, επιχορήγηση και δανεισμό.

Βήμα πέμπτο: Μη χάνετε λεπτό. Απαιτείται δράση και συντονισμός των επενδύσεων, με τα εργαλεία που κάθε φορά ανακοινώνονται.

Η μέθοδος αξιοποίησης των προγραμμάτων αλλάζει σημαντικά. Δεν περιμένουμε, πλέον, το πρόγραμμα για να προετοιμαστούμε, αλλά προετοιμαζόμαστε πριν την ανακοίνωσή του, προκειμένου να υποβάλλουμε εγκαίρως και ορθά.

Η μεταβολή αυτής της στρατηγικής πηγάζει από πολλούς παράγοντες, βασικότεροι εκ των οποίων είναι:

  • Υπάρχει μεγάλη ζήτηση, για αυτό και έχει μεγάλη σημασία η βαθμολογία, σε όσα προγράμματα εγκρίνονται βάσει βαθμολογίας. Επομένως, είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία.
  • Πέραν της μεγάλης ζήτησης, σε ορισμένα προγράμματα ισχύει ο κανόνας FiFo (Έγκριση με σειρά υποβολής). Συνεπώς, έχει καίρια σημασία η ταχύτητα υποβολής.
  • Η ελληνική οικονομία διανύει μια θετική φάση και η εξασφάλιση των μέγιστων δυνατών πόρων είναι απολύτως απαραίτητη για την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στη “Building Solid Success” προσεγγίζουμε τον τομέα των επενδύσεων με τη διαμόρφωση της υπηρεσίας επενδυτικού συμβούλου, συμβάλλοντας μαζί με την εσωτερική ομάδα έκαστου πελάτη μας, στην πιστή τήρηση των πέντε βημάτων που αναλύσαμε ανωτέρω.

Με την υλοποίηση αυτών των βημάτων βοηθάμε τις επιχειρήσεις να κάνουν άλματα ανάπτυξης σε ένα μέλλον που αναμένεται ελπιδοφόρο.

Μαζί στο μέλλον.

Ευστάθιος Λιακόπουλος

Founder and CEO, Building Solid Success

www.bssplus.gr/