Skip to main content

Μηχανική Περιβάλλοντος: «Βλέπει» τζίρο 25 εκατ. ευρώ για το 2023

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της «Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε.”, Σπ.Κολοβός και Μι. Χατζηηλιού

Ανεκτέλεστα έργα ύψους 60 εκατ. ευρώ – Νέα επένδυση στον χώρο της φιλοξενίας 

Άνοδο του τζίρου της στο επίπεδο των 25 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 18 εκατ. του 2022, αναμένει για τη φετινή χρήση η εταιρεία Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε., όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Σπύρος Κολοβός, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης εορτασμού των 30 ετών δραστηριότητας της εταιρείας.

Το ανεκτέλεστο έργο της εταιρείας, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Κολοβό, ανέρχεται στα 60 εκατ.ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος των έργων να αφορούν projects περιβαλλοντικών έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία σε ορίζοντα τριετίας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργα ΧΥΤΑ, βιολογικών καθαρισμών, ύδρευσης κ.ο.κ. σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας όπως στην Πέλλα και το Κιλκίς, καθώς και στην Κύπρο.

Παράλληλα, σε συνέχεια της δραστηριοποίησης της εταιρείας στον τομέα των υποδομών φιλοξενίας με το ξενοδοχείο «MonΑsty Autograph Collection by Marriott International», εντός του 2024 θα ξεκινήσει η ριζική ανακαίνιση-ανακατασκευή του διπλανού από το «MonΑsty» εγκαταλελειμμένου κτηρίου στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, με στόχο την αναδιαμόρφωσή του σε συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων, τα οποία θα αξιοποιηθούν για βραχυχρόνια μίσθωση και θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο. \

H επένδυση για την ανακατασκευή του κτηρίου θα είναι της τάξης των 2,5 εκατ.ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο «MonaΑsty» αποτελεί επένδυση – συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ –  της «New Era IKE» και των επιχειρηματιών Σπύρου Κολοβού και Μιλτιάδη Χατζηηλιού της Μηχανικής Περιβάλλοντος Α.Ε., ενώ το μάνατζμεντ έχει αναλάβει η SWOT Hospitality, η οποία διαχειρίζεται συνολικά 25 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα (τα 14 με πλήρες μάνατζμεντ, με το MonAsty να αποτελεί το πρώτο στον ελληνικό Βορρά) – σε συνεργασία με την Mariott.