Skip to main content

Το Ινστιτούτο Ophthalmica μέλος του Ευρωπαϊκού ομίλου Sanoptis

Sanoptis

Ο όμιλος Sanoptis διαθέτει 50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Οφθαλμολογίας

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία του με τον μεγάλο Ευρωπαϊκό όμιλο Sanoptis της Ελβετίας.

Ο όμιλος Sanoptis διαθέτει 50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Οφθαλμολογίας και έχει εντάξει στο δυναμικό του περισσότερα από 300 επιλεγμένα οφθαλμολογικά κέντρα και ιατρεία, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε Ελβετία και Γερμανία.

Όλα τα κέντρα παρέχουν υπηρεσίες οφθαλμολογικής φροντίδας σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και επεμβατικό – χειρουργικό επίπεδο, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης οφθαλμολογίας. Από τα μέσα του 2022, η Sanoptis έχει ξεκινήσει να επεκτείνει δυναμικά το δίκτυό της και στη Νότια Ευρώπη και έπειτα από εκτεταμένη μελέτη και αναλυτική αξιολόγηση των ποιοτικών δεικτών, επέλεξε το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica το οποίο, είναι μια από τις πρώτες Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέσω της διασύνδεσης αυτής οι επιστήμονες των δύο ομίλων προσβλέπουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κλινικής εμπειρίας, αλλά και τη συμμετοχή σε νέα ερευνητικά – θεραπευτικά πρωτόκολλα που συνδέονται με την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών παθήσεων.

Με αφορμή τη νέα συνεργασία ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ophthalmica, Περικλής Μαρκούσης επεσήμανε «Η ένταξη του Ινστιτούτου Ophthalmica στο δίκτυο του ομίλου Sanoptis αποτελεί στην πραγματικότητα μια τρανή απόδειξη και σημείο ορόσημο μιας επιτυχημένης πορείας 10 ετών και την αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας της ομάδας μας να διατηρεί ανεπηρέαστο τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην άσκηση της σύγχρονης οφθαλμολογίας. Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμφισβήτητα είναι για εμάς πολύ σημαντική και σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών οφθαλμικής υγείας στην Ελλάδα».