Skip to main content

Adams Group: Κινείται για την εξαγορά της Δομική Κρήτης

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται μεν σε στάδιο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί προχωρημένο, πλην όμως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά μετοχών της Δομική Κρήτης βρίσκεται η κυπριακή εταιρεία Adams Group, συμφερόντων του Δημητρίου Κούτρα (πρώην βασικός μέτοχος της Ελλάκτωρ, με μικρό ποσοστό σήμερα στην Intrakat).

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της κατασκευαστικής εταιρείας, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται μεν σε στάδιο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί προχωρημένο, πλην όμως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία και επομένως η συμμετοχή της εταιρείας Adams Group στο μετοχικό σχήμα της Δομική Κρήτης θα εξαρτηθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων ως προς τα ζητήματα για τα οποία δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ των κ.κ. Κούτρα και Γιώργου Συνατσάκη. Ο κ. Συνατσάκης είναι ο βασικός μέτοχος της κατασκευαστικής με 58,6% και βάσει της ίδιας ανακοίνωσης ο κ. Κούτρας θα αγοράσει από τη δική του συμμετοχή.

Το 2022 η Δομική Κρήτης είχε έσοδα 12,282 εκατ. ευρώ, έναντι 11,013 εκατ. ευρώ το 2021 (αύξηση 11,53%), λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA 2,016 εκατ. ευρώ, έναντι 1,737 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,491 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,606 εκατ. ευρώ.