Skip to main content

ΓΕΚ Τέρνα: Επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ

Μόνο για φέτος το capex είναι 2 δισ. ευρώ (περιλαμβάνει την επένδυση στην Εγνατία Οδό).

Επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ εκτελεί η ΓΕΚ Τέρνα, όπως είπε πριν λίγη ώρα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού – ενεργειακού ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο Γιώργος Περιστέρης

Σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη, μόνο για φέτος το capex είναι 2 δισ. ευρώ (περιλαμβάνει την επένδυση στην Εγνατία Οδό) ενώ η χρηματοδότηση των έργων του επενδυτικού προγράμματος είναι εξασφαλισμένη και δεν προβλέπεται ανάγκη χρηματοδότησης του Ομίλου πριν το 2027.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων είναι σήμερα 5,5 δισ. ευρώ σημαντικό τμήμα του οποίου αφορά κατασκευές – επενδύσεις του Ομίλου.

«Προτεραιότητά μας είναι τα έργα που διεκδικούμε να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα τους και να αποφέρουν αξία στον όμιλό μας και στους μετόχους του. Γι΄αυτό στους διαγωνισμούς προσφέρουμε δίκαια τιμήματα για εμάς και το ελληνικό δημόσιο» ανέφερε επίσης ο επικεφαλής του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα.

Στις εξελίξεις που αφορούν τον Όμιλο σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η σύμβαση για την Εγνατία Οδό βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι ο προαναφερόμενος αυτοκινητόδρομος θα περάσει στη διαχείριση της ΓΕΚ Τέρνα ως σύμβαση παραχώρησης, έπειτα από διαγωνισμό που έχει κάνει το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).